Google presenterar den smarta trädgårdstomten ”Gnome” och en rad andra nyheter

Postat:
14:31 - 2017-04-01
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
17

Google presenterar dagen till ära och sin vana trogen ett antal spännande nyheter som sträcker sig från nya produkter och tjänster till en etablering i andra delar av solsystemet.

Sökjätten har bland annat utvecklat en utomhusvariant av Google Home i form av en smart trädgårdstomte med namnet ”Gnome”.  Kart- och navigationstjänsten Maps har utökats med ett spel och i Holland vill Google styra vädret genom en ambitiös satsning kallad ”Google Wind”.

Google Gnome

Google Gnome fungerar på samma vis som Google Home men är optimerad för att hjälpa till utomhus och kanske främst i trädgården.

Genom att säga ”OK Gnome” aktiveras den smarta trädgårdstomten och lyssnar därefter till användarens röstkommandon. Gnome kan utföra en rad uppgifter som kan vara till stor nytta för användaren; exempelvis styra gräsklipparen, leka med hunden, hjälpa till med bevattningen och kanske viktigast av allt svara på hur vädret är.

Gör din Google Gnome personlig med tillbehör som ”Happy Camper” och ”The Abonimable Gnomeman”

Google erbjuder en rad tillbehör som låter användarna utsmycka Gnome för att göra tomten mer personlig. Vi finner exempelvis en regnutstyrsel, en badring och ett fågelbad. Mest populär blir sannolikt tillbehöret ”My Lil’ Gnomey” som fungerar som sällskap till Gnome.

Googles haptiska hjälpredor

Genom att komplettera VR-upplevelsen med en av Googles haptiska hjälpredor kan VR-entusiaster uppleva doften av en parfym, värmen från en brasa, fläktandet från en berg-och-dalbana eller känslan av att kela med en hund. Möjligheterna är oändliga.

Google Wind

Holland har i genomsnitt 145 regndagar om året. Google ämnar råda bot på detta genom att bygga om landets talrika väderkvarnar så att de istället för att fånga vind skapar vind med syftet att helt enkelt blåsa iväg regnmolnen. Googles molnplattform ”Google Cloud” utgör en viktig del i projektet.

Pac-Man i Google Maps

En återkommande klassiker under den här dagen på året är Pac-Man i olika former. Den här gången dyker Mrs. Pac-Man upp i Google Maps. Spelet går att starta genom en genväg som under dagen är synlig direkt på hemskärmen i Maps.

Bubbelplasttangentbordet ”Puchi Puchi”

Google Japan är ovanligt snillrika och har uppfunnit ett nytt slags tangentbord som bygger på bubbelplast. Till fördelarna med bubbelplast framhåller Google att det är lätt som luft och samtidigt erbjuder användaren en tillfredsställande upplevelse.

Google Cloud erbjuder planetredundans

Enligt Googles produktblogg för företagets molnplattform kommer ett nytt datacenter – Ziggy Stardust – att öppnas under 2018 på mars. Den nya anläggningen går att beskåda i Google Maps och det går även att ta en tur inuti stationen via Street View.

Har vi missat några aprilskämt värda att uppmärksamma? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan!