Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google presenterar Pixel 3 och Pixel 3 XL – här är alla officiella uppgifter

Postat:
18:09 - 2018-10-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Efter fler rykten och läckor än för någon annan smartphone i år har Google slutligen introducerat sina mobilflaggskepp Pixel 3 och Pixel 3 XL. Som vanligt berättar specifikationerna och konstruktionen inte hela berättelsen om en telefon och kanske i särskilt stor utsträckning när det gäller Googles mobiler.
Mjukvaran är en av de främsta anledningarna att skaffa en Pixel och kameran i fjolårets modeller har varit i absolut världsklass; till stor del just på grund av Googles algoritmer. Vi börjar dock med att riva av specifikationerna för årets Pixlar.

Pixel 3 XL har utrustats med en 6,3-tumsskärm med 1440 x 2960 pixlar och bildförhållandet 18,5:9. Det mindre syskonet har fått en 5,5-tumspanel med 1080 x 2160 pixlar. Bildförhållandet för Pixel 3 är det något mindre avlånga 18:9. Båda skärmarna är OLED, stödjer HDR10 och skyddas av Gorilla Glass 5. Cornings skyddsglas sitter även över bakstycket. Som syns i bilderna är en skillnad att Pixel 3 XL har ett sensorjack i skärmen.

En annan skillnad mellan det två telefonerna är batterikapaciteten: 3450mAh för XL och 2915mAh för ordinarie modellen. En nyhet i år är stöd för trådlös laddning, samt en ännu rappare snabbladdning (en kvarts laddning ska ge sju timmars användning). I övrigt är enheterna likvärdiga med varandra och erbjuder specifikationer som Qualcomm Snapdragon 845, 4GB RAM och 64/128GB lagring.

Konstruktionerna är IP68-klassade och har framåtriktade stereohögtalare, samt tryckkänsliga ramar som kan starta assistenten. Den klassiska hörlursutgången saknas förstås men Google inkluderar både USB-C-hörlurar och adapter till 3,5mm. Hörlurarna stödjer Google-assistenten.

Den ack så viktiga huvudkameran är fortfarande ensam. Telefonerna har en bakre 12,2MP-sensor med bländartalet f1,8. En finess kallad ”Top Shot” tar en rad olika bilder i bakgrunden och väljer automatiskt ut det bästa fotografiet, med hjälp av artificiell intelligens.

Mjukvaran har en förbättrad digital zoom som försöker närma sig den optiska motsvarigheten i kvalitet. Den redan utmärkta bildstabiliseringen (optisk och elektronisk) ska även ha förbättrats och rentav kunna erbjuda len video när användaren går eller joggar. En framtida funktion (Night Sight) som kommer via OTA-uppdatering ska förbättra prestandan i mörker, utan att använda blixt.

Två kameror har placerats framtill. Båda når 8MP men ena sensorn är en vidvinkelkamera (97 grader). Den ordinarie frontkameran har bländartalet f1,8 och vidvinkelkameran f2,2. Värt att nämna är att Pixel fortfarande inte kan spela in 4K med 60fps utan den ligger kvar på 30fps.

Pixel 3 XL mäter 157,9 x 76,7 x 7,9 millimeter medan Pixel 3 har yttermåtten 145,6 x 68,2 x 7,9 millimeter. Båda enheterna kör naturligtvis senaste versionen av Android, det vill säga 9.0 Pie.

Pris och tillgänglighet

I USA kostar Pixel 3 XL med 128GB lagring 999 dollar. Pixel 3 128GB har ett pris på 899 dollar. Med tanke på att det är tyst från @Google_Sverige verkar det som Pixlarna inte kommer till Sverige det här året heller – i alla fall inte inledningsvis.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 5. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 6. LG:s nya gränssnitt Velvet UI kommer släppas för äldre telefoner

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 3. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey