Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mörkt tema för Maps

Postat:
18:22 - 2021-02-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
12

Google har introducerat sex nyheter för Android på sin produktblogg. Tillskotten släpps för alla som kör Android 6 eller senare under de kommande dagarna.

En av nyheterna, schemalagda meddelanden i Messages, har många redan haft tillgång till sedan början av månaden. Google Maps har sent omsider fått ett komplett mörkt tema, vilket kan aktiveras från inställningarna.

En finess som kräver Android 9 eller senare är en inbyggd lösenordskontroll för de lösenord som har sparats till Google-kontot. Systemet kan meddela ifall användarens lösenord potentiellt har exponerats i en hackerattack.

Google-assistenten kan göra mer även när skärmen är låst, så att användaren exempelvis kan prata med mobilen från andra sidan rummet. Det ska bland annat gå att sätta alarm och spela upp musik utan att låsa upp enheten. Huruvida detta ska vara möjligt styrs via en inställning.

Android Auto kan anpassas genom bakgrundsbilder och ska även kunna användas för att spela röstbaserade spel, som ”Jeopardy”. Systemet har därtill fått smidiga genvägar på hemskärmen. Sista nyheten är att TalkBack i Android har förbättrats för de som är blinda eller synskadade, vilket gör att skärmen kan användas utan att se den.