Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google presenterar stora nyheter för Maps

Postat:
13:29 - 2021-03-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har presenterat ambitiösa nyheter för Maps, med över 100 AI-drivna tillskott som kommer att släppas nu i år. Företaget skriver att de vill omdefiniera vad en karta kan innebära.
Listan över nyheter är omfattande men vi ska försöka sammanfatta finesserna på ett effektivt och lättöverskådligt vis. Först ut har vi navigering inomhus genom Live View. Maps kan känna av den exakta höjden och placeringen av objekt inomhus, vilket ska möjliggöra navigering i byggnader.

Fokus ligger på stora offentliga byggnader som kan vara svåra att hitta i, likt flygplatser, centralstationer och köpcenter. Appen kan guida till exempelvis hissar, rätt gate och plattform, toaletter, bankomater och bagageutlämning. Maps använder förstärkt verklighet (AR) för att visa vägvisningar direkt i kamerans sökare.

I början är dock inomhuskartorna begränsade till byggnader i utvalda städer i USA, Japan och Schweiz – men de kommer att spridas efterhand. Ett nytt väderlager visar väderprognoser, temperaturer och luftkvalitet i de olika områdena på kartan. Väderprognoserna kommer att bli tillgängliga globalt, medan luftkvaliteten får en initialt begränsad tillgänglighet.

Maps kommer börja erbjuda den mest miljövänliga rutten som standard vid bilkörning, såtillvida den beräknade ankomsttiden är ungefär samma som för rutter som förväntas innebära högre bensinförbrukning. De som alltid vill använda den snabbaste rutten istället kan ändra det bland inställningarna. Funktionen ska släppas globalt efterhand.

Appen kommer även kunna påpeka huruvida förare är på väg att åka igenom någon av de zoner med låga utsläpp som skapats i olika delar av världen, för att förbättra luftkvaliteten. En dieselbil kanske inte är tillåten, vilket gör att förare enklare kan rätta sig efter reglerna. En annan del av miljötänket är att det kommer bli lättare att se alla olika alternativ att ta sig till en viss plats, för att främja mer hållbara transportval. Goda miljöval är märkta med en löv-ikon.

Google nämner även några finesser som har med matvaruleveranser att göra, vilket har vuxit i popularitet under pandemin, men de är helt specifika för delar av USA.

OnePlus NORD (5G) 8 GB RAM + 128 GB...
 • 6,44” 90 Hz AMOLED-skärm. Scrollningarna är mjukare, svepningarna snabbare och allt känns mer...
 • Fyra bakre och två främre kameror - men vem räknar? 48MP huvudsensor med optisk bildstabilisering...

Mest kommenterat

 1. Vilken biometrisk autentisering föredrar du i telefoner?
 2. Huawei inte längre en av världens fem största smartphonetillverkare
 3. Apple introducerar ny Ipad Pro, erbjuder M1-processor [Konkurrensen]
 4. Nya Apple TV 4K erbjuder chippet A12 Bionic [Konkurrensen]
 5. Samsung och Xiaomi sägs släppa telefoner med kameran under skärmen i år
 6. MediaTek påstås bli först med 4nm

Mest läst

 1. Test: OnePlus 9 Pro
 2. Huawei inte längre en av världens fem största smartphonetillverkare
 3. Google Earth kan nu visa hur världen förändrats de senaste 37 åren
 4. Vilken biometrisk autentisering föredrar du i telefoner?
 5. Samsung och Xiaomi sägs släppa telefoner med kameran under skärmen i år
 6. Utvecklare: dags att flytta viktiga menyer till botten av skärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken biometrisk autentisering föredrar du i telefoner?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om