Google presenterar trådlösa hörlurarna Pixel Buds A-Series

Postat:
12:06 - 2021-06-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Google har lanserat ett par nya sant trådlösa hörlurar, vilka har en lägre prislapp än de tidigare modellerna. Pixel Buds A-Series kostar 99 dollar i USA.

Hörlurarna har specialdesignade 12mm dynamiska högtalarelement. Enligt Google erbjuder hörlurarna ett komplett, klart och naturligt ljud, med möjlighet till basförstärkning.

Google skriver att de har skannat tusentals öron för att optimera passformen och få hörlurarna att sitta stadigt men samtidigt bekvämt. Till skillnad mot tidigare modeller ansluter båda hörlurarna till ljudkällan. Innan anslöt bara en hörlur till enheten och den hörluren anslöt i sin tur till den andra.

Något Google kallar ”Adaptive Sound” anpassar automatiskt volymen baserat på ljudnivån i omgivningen. Vi förmodar att volymen bara höjs upp till en viss gräns. Mikrofonerna kan fokusera på användarens röst och minska övrigt ljud, för att öka röstens tydlighet under samtal.

Hörlurarna stödjer förstås Google Assistant. Användare kan ställa frågor till assistenten, samt exempelvis kontrollera uppspelning och ljudnivå med rösten. Pixel Buds A-Series blir tillgängliga i USA och Kanada nu i juni. Hörlurarna ska släppas officiellt i fler länder efterhand.