Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google presenterar Wear – Android för smartklockor

Postat:
17:32 - 2014-03-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
För en dryg vecka sedan meddelade Googles Sundar Pichai att hans företag kommer satsa på att göra Android till en bra plattform för smartklockor och andra enheter som bärs på kroppen. Nu har Google presenterat Android Wear, vilket är sökjättens vision av Android för just den typen av mobila enheter, på engelska kallade wearables.
Kanske var det precis det här som behövdes för att ta smartklockorna till nästa nivå och göra de mer användbara och mainstream. Google sammanställer vad Android Wear kan användas till i en lista.

android-wear

 • Användbar information när du behöver den som mest. Wear kan visa uppdateringar från sociala nätverk, konversationer från valfria meddelandeappar, samt aviseringar. Ungefär som dagens smartklockor, fast sannolikt med ökad kontroll och funktionalitet.
 • Svar på frågor ställda med vanligt tal. Genom att säga ”OK, Google” kan användare fråga smartklockan vad som helst, som då svarar som en liten allvetande sci-fi-dator. Frågor Google tar upp som exempel är antalet kalorier i en avokado, när ditt flyg går och vad resultatet är i matchen. Användare ska även kunna ringa efter taxi, skicka meddelanden, sätta alarm eller boka bord på restaurang direkt från klockan.
 • En rad olika funktioner för träning och hälsa, som uppgifter i realtid om puls, fart, distans, tid och brända kalorier.
 • ”Nyckeln till en flerskärmsvärld”. Wear ska kunna fungera som en fjärrkontroll för alla skärmar i vardagen. Du ska till exempel kunna säga åt klockan att spela upp musik på telefonen, eller att skicka filmer och serier till Chromecast på din TV.

Google har släppt ett SDK för utvecklare och tillverkare, så det är egentligen bara deras fantasi som sätter gränsen för vad tekniken och API-anropen kan användas till. Sundar Pichai meddelar avslutningsvis att Google redan arbetar tillsammans med en rad tillverkare som Asus, HTC, LG, Motorola och Samsung. Ett flertal chipptillverkare nämns även som samarbetspartners för Wear: Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek och Qualcomm.

Modemärket Fossil kommer uttryckligen släppa en smartklocka med Android Wear senare i år och vi lär få se en rad modeller som utnyttjar Android för handledsenheter framöver.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om