Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google: Project Treble har gjort att uppdateringar skickas ut snabbare

Postat:
12:48 - 2019-10-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Project Treble är namnet på Googles stora satsning att göra det lättare för tillverkare att uppdatera sina enheter till nya Androidversioner. Systemet fick en ny modulär arkitektur som är del av alla enheter som kör Android 8.0 eller senare från början.
I ett blogginlägg påvisar Google att Treble faktiskt fört med sig en påtaglig förbättring och att tillverkare får ut uppdateringar snabbare överlag. Google nämner att Treble är anledningen till att betaversioner av Android senaste åren har kunnat köras på fler enheter än företagets egna telefoner, hela 18 modeller i år utöver Pixlarna.

Som exempel på snabbare uppdateringar anger Google att i slutet av juli 2018, alldeles innan källkoden för Android 9 Pie släpptes, kördes det föregående systemet Android 8 Oreo på 8,9 % av enheterna i ekosystemet.

I slutet av augusti i år innan lanseringen av skarpa Android 10, kördes den föregående versionen Android 9 Pie på 22,6 % av enheterna. Det är en påtaglig förbättring, men samtidigt körde inte ens en fjärdedel av enheterna senaste Android, alldeles innan lanseringen av den nya versionen.

Förhoppningsvis kommer Treble fortsätta ha positiva effekter så att procentsatserna kan öka ytterligare – vi har exempelvis sett flera ovanligt snabba uppdateringar till Android 10 i höst. Som fotnot kan nämnas att Google skriver att tillverkare som Samsung, Asus, LG, Oppo och Sony har åtagit sig att uppdatera vissa enheter till Android 10 redan i år.

Mest kommenterat

 1. Vilka teknikkanaler på YouTube rekommenderar du?
 2. Sony planerar lansera en ny Xperia Compact?
 3. C More lanserar stöd för Android TV [Uppdaterad]
 4. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige [Notis]
 5. Rapport: Operatörers implementering av RCS har säkerhetsbrister
 6. Comviq dubblar surfen för alla Com Hem-kunder

Mest läst

 1. Samsung börjar skicka ut skarpa Android 10 för Galaxy S10-serien
 2. Black Friday har startat – vi listar några av de bästa tipsen
 3. Skarpa Lawnchair v2 släpps i Play Store
 4. Google listar årets bästa appar
 5. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige
 6. Sony planerar lansera en ny Xperia Compact?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

I vilken ficka lägger du främst telefonen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey