Google sägs ha androidbaserade HUD-glasögon på gång [Sci-fi]

Postat:
17:57 - 2012-02-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Google är som bekant ett företag med väldigt många järn i elden. Utöver Android och alla deras internettjänster finner vi bland annat NFC-betalningssystemet Wallet, utvecklandet av självstyrande bilar och Google TV. Vi har nyligen även hört rykten om att Google har ett underhållningssystem för hemmabruk på gång under eget namn, som vi tar för givet är en del av satsningen Android @ Home.

En annan intressant produkt som sökjätten sägs vara i färd att utveckla är ett par androidbaserade HUD-glasögon. Med HUD menas Heads-up Display – en teknik som lägger information ovanpå det man ser i stil med augmenterad verklighet.

Enligt ryktet ska glasögonen ha utrustats med förra generationens androidhårdvara, vilket borde motsvara en enkelkärnig 1GHz-processor och 1GB RAM-minne. Glasögonen sägs kunna både registrera och spela upp röster och ta kort genom en kamera. Det ska gå att navigera i menyerna genom att helt enkelt luta försiktigt på huvudet.

Googles HUD-glasögon ska tydligen genomgå ett pilottest inom kort, men massproduktion av enheten ligger ännu långt bort. Exakt vilka funktioner Googles HUD-glasögon kommer få återstår att se. Inom några år kommer vi dock kunna ta del av produkter som vi för inte alltför länge sedan såg på som science-fiction. Vad tror ni om Googles glasögon och är det här en typ av teknik ni skulle kunna tänka er att använda?


Svenska Ocean Observations har gjort en häftig konceptfilm på hur en HUD skulle kunna se ut och fungera.

Genom 9to5Google

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu: