Google skänker bort Honeycomb-plattor – vill uppmuntra utvecklare [Tips]

Postat:
15:27 - 2011-04-01
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
64

Som många kanske kommer ihåg belönades Android-utvecklare vars applikationer blivit nedladdade ett visst antal gånger (5000+) med en gratis telefon för ett drygt år sedan, och valet stod då mellan en Nexus One och en Motorola Droid. Glädjande nog har Google bestämt sig för att ännu en gång överösa sina utvecklare med hårdvara, inte minst då Chrome OS-datorn Cr-48 blivit en sådan PR-succé. Denna gång rör det sig om surfplattor och anledningen uppges vara avsaknaden av Honeycomb-anpassade applikationer, det vill säga program som drar bättre nytta av högupplösta skärmar.

Förvånande nog är kraven för att delta i denna ”giveaway” inte särskilt stora, då ett utvecklarkonto för Android Market är det enda som behövs. Att registrera ett sådant konto kostar $25 och det är förstås inga pengar att tala om i sammanhanget. Till saken hör dock att kontot måste ha varit registrerat sedan senast den 1:a december 2010, men i övrigt gäller alltså inga andra krav.

Surfplattorna i sig är Motorola Xoom samt Eee Pad Transformer (utan dockstation), båda i 16GB-utförande. Fördelen med Xoom är att den kommer med ett inbyggt 3G-modem medan Eee Pad Transformer emellertid endast kommer med WIFi. Enligt Google kan vi räkna med att de första enheterna skickas iväg under maj månad i Europa medan det är mitten på april som gäller för USA.

Så, vad väntar ni på? Fyll i formuläret nedan och håll tummarna för att ni att får hem en Android-platta. Glöm inte att berätta vilken surfplatta ni valt och varför i kommentarsfältet nedan.

Formuläret hittas här!

Tipstack till alla er läsare som skickade in detta!

Lägsta pris på Motorola Xoom på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Eee Pad Transformer på Prisjakt just nu: