Google skär ned i sin laptop- och tabletavdelning? [Rykten]

Postat:
20:13 - 2019-03-13
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
3

Via den indiska upplagan av nyhetssajten Business Insider kan vi idag läsa att Google kan komma att skära ned på sin hårdvaruavdelning för surfplattor och laptopar, efter att flera dussin anställda har uppmanats att söka nya jobb inom koncernen.

Närmare bestämt tycks Google ämna skära ned i den så kallade ”Crate”-avdelningen, som utvecklar och tillverkar hårdvaran för Googles Pixelbook- och Pixel Slate-serier. Vad detta kan komma att betyda på sikt vet vi inte, men i värsta fall kan Google komma att avveckla – eller skrinlägga – sin tillverkning av Pixelplattor och -laptopar på grund av mycket hård konkurrens och svaga säljsiffror.

I synnerhet den senaste upplagan Pixel Slate-plattor fick ett mycket svalt emottagande av såväl recensenter som kunder och dras med betydande prestandaproblem, något som Google sannolikt är mindre belåtna med.

En annan möjlighet är att Google helt enkelt inte är nöjda med vad den innevarande personalstyrkan har lyckats åstadkomma och kort sagt vill börja om med en helt ny uppsättning ingenjörer och projektledare.

Ni som har köpt en Pixelbook eller en Pixel Slate nyligen, hur upplever ni produkterna?