Google släpper andra förhandsversionen av Android N

Postat:
12:05 - 2016-04-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
51

Google har nu släppt andra förhandsversionen av Android N. Nya mjukvaran tillhandahålls både i form av OTA-uppdatering och fabriksavbild. De som deltar i betaprogrammet bör snart få en avisering om att nytt firmware finns att ladda hem, om en sådan inte redan dykt upp.

Uppdateringen erbjuder fullt stöd för Vulkan, vilket är ett API för avancerad 3D-rendering. I praktiken bör Vulkan bland annat innebära snyggare och snabbare spel på enheter med kompatibel hårdvara. Google har naturligtvis även åtgärdat en samling buggar, varav vissa är enhetsspecifika.

emoji-android-n

En estetisk nyhet är att Google valt att göra om Androids emojis. De flesta ”smileys” har ungefär samma utseende, medan andra symboler blivit mer drastiskt omarbetade. Figurerna är del av Unicode 9 och stödjer olika hudfärger.

Sista nyheten Google nämner är att utvecklare kan definiera fem så kallade dynamiska genvägar för sina appar. De fungerar som genvägar till specifika skärmar och kommandon inuti appar. En genväg kan till exempel vara att spela upp nästa avsnitt av en serie.

Användare kan svepa över en ikon på hemskärmen för att visa den appens dynamiska genvägar, vilka i sin tur kan dras från menyn till skärmen för att skapa en genväg som ligger kvar.

Vi kan avslutningsvis tillägga att multikörningsmenyn fått en ”Rensa allt”-knapp, något många efterfrågat. Google kommer uppdatera förhandsversionen av Android N kontinuerligt fram till skarpa släppet någon gång under Q3.

Nytt utseende för mappar

Nytt utseende för mappar