Google släpper anteckningsappen Keep

Postat:
23:05 - 2013-03-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
63

Google har precis släppt en egen anteckningsapplikation för Android som heter Keep. Tjänsten är integrerad med Drive och dina anteckningar kan enkelt nås från vilken webbläsare som helst via adressen drive.google.com/keep. Keep kan hantera vanliga anteckningar, samt bilder och listor och att-göra-listor.

google-keep-anteckningar-2

Användare kan skapa anteckningar genom att tala in texten och appen innehåller en widget som gör att det går att skriva anteckningar från hemskärmen. De som kör Android 4.2 kan rentav skapa anteckningar direkt från låsskärmen. Du kan ge dina anteckningar olika bakgrundsfärger – på så vis kan de kategoriseras och lättare hittas. Det går även att dra runt anteckningarna så de viktigaste hamnar överst.

google-keep-anteckningar-3google-keep-anteckningar-1

De anteckningar man inte behöver längre kan arkiveras med en svepgest eller raderas. Även om det funnits gott om bra anteckningsappar för Android, som exempelvis Catch Notes och Evernote, kan vi inte dölja vår förtjusning över Keep. När vi testade appen som hastigast verkade den fantastiskt trevlig att använda, med ett attraktivt och lättarbetat gränssnitt. Keep går att ladda hem till alla enheter som kör Android 4.0 eller senare.

Google Keep på webben

Google Keep på webben