Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google släpper beta av digitalt välmående – så här ser instrumentbrädan ut

Postat:
15:51 - 2018-08-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
När Android P först introducerades utlovade Google funktioner för digital hälsa. Dessa har inte varit del av betaversionerna av systemet och ingår heller inte i den skarpa versionen av Android 9 Pie som nyss släppts.
Google tillhandahåller dock en betaversion av Digital Wellbeing (engelsk titel). De som redan kör skarpa Android 9 Pie på en Google Pixel kan anmäla sig till betatestet härifrån, alternativt ladda hem och installera appen i APK-format manuellt.

Det rör sig nämligen om en separat app som efterhand kommer att dyka upp i Play Store, även om funktionerna visas som en egen kategori bland systeminställningarna. Vi återkommer med en ordentlig titt på Googles satsning på digital hälsa i Android, men vi vill kort nämna grunderna.

Funktionaliteten har inte översatts till svenska än men visar hur många gånger du har låst upp din telefon under dagen, samt hur många aviseringar du har tagit emot. Instrumentbrädan visar även vilka appar du använt mest och längden på ditt totala användande för dagen.

Det går att sätta timers för enskilda appar, så att du kan bli påmind om du exempelvis tittat på över en timma YouTube, eller bläddrat runt på Facebook över angiven tidsgräns. En graf indikerar den aktiva skärmtiden för varje dag under veckan. En välkommen finess är avslutningsvis Varva ned – en vidareutveckling av nattläget.

Mellan de tider på dygnet du har valt aktiveras blåljusfiltret och skärmen görs dessutom svartvit, samtidigt som alla aviseringar blockeras genom det nya och förbättrade stör ej-läget. Systemet blockerar inte bara ljudet utan du slipper även helt och hållet se potentiellt stressande aviseringar om kvällarna.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 5. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v18)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om