Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google släpper beta av digitalt välmående – så här ser instrumentbrädan ut

Postat:
15:51 - 2018-08-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
När Android P först introducerades utlovade Google funktioner för digital hälsa. Dessa har inte varit del av betaversionerna av systemet och ingår heller inte i den skarpa versionen av Android 9 Pie som nyss släppts.
Google tillhandahåller dock en betaversion av Digital Wellbeing (engelsk titel). De som redan kör skarpa Android 9 Pie på en Google Pixel kan anmäla sig till betatestet härifrån, alternativt ladda hem och installera appen i APK-format manuellt.

Det rör sig nämligen om en separat app som efterhand kommer att dyka upp i Play Store, även om funktionerna visas som en egen kategori bland systeminställningarna. Vi återkommer med en ordentlig titt på Googles satsning på digital hälsa i Android, men vi vill kort nämna grunderna.

Funktionaliteten har inte översatts till svenska än men visar hur många gånger du har låst upp din telefon under dagen, samt hur många aviseringar du har tagit emot. Instrumentbrädan visar även vilka appar du använt mest och längden på ditt totala användande för dagen.

Det går att sätta timers för enskilda appar, så att du kan bli påmind om du exempelvis tittat på över en timma YouTube, eller bläddrat runt på Facebook över angiven tidsgräns. En graf indikerar den aktiva skärmtiden för varje dag under veckan. En välkommen finess är avslutningsvis Varva ned – en vidareutveckling av nattläget.

Mellan de tider på dygnet du har valt aktiveras blåljusfiltret och skärmen görs dessutom svartvit, samtidigt som alla aviseringar blockeras genom det nya och förbättrade stör ej-läget. Systemet blockerar inte bara ljudet utan du slipper även helt och hållet se potentiellt stressande aviseringar om kvällarna.

Aktuellt

Här är Googles nya telefoner -- Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.9

Test av Sony Xperia XZ2 Premium

8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

8.8

Test av Sony Xperia XZ2

8.5

Test av Nokia 7 Plus

8.8

Test av OnePlus 5T

0

Google Home med skärm – Lenovo Smart Display 10

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS