Google släpper Chrome 92, berättar om nyheterna

Postat:
13:05 - 2021-07-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
4

Google har släppt Chrome 92 och belyser några av de största nyheterna på sin blogg. Chrome för Android ger bättre översikt och kontroll över de tillåtelser en hemsida har.

Den uppdaterade panelen nås genom att trycka på hänglås-ikonen (för HTTPS-sidor) längst till vänster i adressfältet. Där visas tillåtelserna för just den hemsidan, vilka går att slå av och på. Lite längre fram kommer det även gå att radera hemsidan från historiken direkt från panelen.

Stödet för vad Google kallar ”Chrome Actions”, kommandon som skrivs i adressfältet, har utökats. Användare ska exempelvis kunna skriva ”delete history”, ”edit passwords”, eller ”safety check” för att direkt komma till rätt ställe.

Detta fungerar inte på engelska med ett svenskt Chrome, men vissa av kommandona fungerar med motsvarande svenska fraser. Sista nyheten som tas upp är att Chromes skydd mot nätfiske har förbättrats och dessutom blivit snabbare.

En finess kallad ”Site Isolation” gör att varje sida behandlas separat, så att de inte kan få tag på obehörig data. Funktionen omfattar numera fler hemsidor och även insticksprogram. Skyddet mot vissa nätfisken har därtill blivit 50 gånger snabbare samtidig som energieffektiviteten förbättrats.