Google släpper Currents till hela världen

Postat:
20:31 - 2012-04-11
Skribent:
| Jonas H
Kommentarer:
27

I december förra året släppte Google applikationen Google Currents. Applikationen påminner om en rss-läsare men vill hellre liknas vid ett traditionellt magasin, där användaren själv bestämmer innehållet. Idag släpper Google applikationen till hela världen, därmed kan även vi i Sverige nu ladda ner applikationen. För oss kallas applikationen lustigt nog Aktuellt på Play men nedladdad i telefonen går den under namnet Eko.

Utvecklarna har samtidigt passat på uppdatera Currents, bland annat med stöd för översättning mellan olika språk direkt i appen och bättre synkronisering av artiklar. Currents ska dessutom ta mycket mindre datamängd vid nedladdning och synkning än tidigare vilket alltid är välkommet.

På appens startsida möts vi av en stor växlande bildlista med tillhörande artikel, den undre hälften av skärmen visar alla tillagda siter. De sistnämnda kan både vara RSS-flöden men de kan även vara anpassade för Currents. Om en site är detta kan denna få med logotyp och anpassat ”omslag” för siten (jämför Swedroids rss-flöde med till exempal TheVerge anpassade flöde på bilderna nedan nedan).

   


Vi har testat appen
på både Gingerbread och Ice Cream Sandwich och tycker den fungerar bra på båda versionerna. Vill ni själva ladda ner Currents kan ni skanna eller klicka på QR-koden nedan.

Källa: GoogleMobile Tack HyvelTjuven och Jonny för tipset!

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:

 

Lägsta pris på Sony Xperia S på Prisjakt just nu: