Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google släpper sin andra ”feature drop” för Pixel-serien med nya funktioner

Schemaläggning av mörka temat

Postat:
21:16 - 2020-03-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har utlovat större uppdateringar för sina Pixel-telefoner kvartalsvis, vilket är tänkt att göra enheterna mer attraktiva. Ikväll har Google släppt den andra så kallade ”feature drop” med nya finesser.
Den viktigaste och mest välkomna av dessa är kanske att det systemomfattande mörka temat nu kan schemaläggas, utifrån solens upp- och nedgång eller efter manuellt angivna tider. Med andra ord kan det ljusa temat vara aktivt under dagen för att förbättra läsbarheten, och det mörka på kvällen utan manuell ändring.

Pixel 4 har fått en ny luftgest för Project Soli vilken låter användare pausa och återuppta uppspelning av musik utan att röra vid telefonen. Finessen ”Live Caption” som visar undertexter för allt ljud på enheten har släppts för Pixel 2.

Google nämner även nya specialeffekter som baseras på förstärkt verklighet (AR) under videosamtal i Duo. Pixel 4-duon har fått en förbättrad frontkamera som nu kan skapa bilder med djupdata, vilket sägs förbättra bokeh och effekten i Google Photos som gör delar av bilden svartvit. Det möjliggör dessutom skapandet av 3D-bilder i Facebook.

Enligt inlägget ska de Tasker-liknande reglerna ha blivit mer allmänt tillgängliga efter uppdateringen. Det går att ange regler utifrån Wi-Fi-nätverk och fysisk plats, som exempelvis att slå på ljudlöst läge när du kommer till jobbet. Pixel 4-ägare ska därtill ha fått nya alternativ vid långtryck på appar vid hemskärmen.

Google har en tendens att inte göra alla funktioner tillgängliga samtidigt fastän de har presenterats, så eventuellt kan det dröja en smula innan alla nyheter blir tillgängliga. Vi hittade dock själva uppdateringen direkt på en Pixel 4 XL.

Mest kommenterat

 1. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 2. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 3. Samsung kommer fasa ut laddare och hörlurar stegvis
 4. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi [Uppdaterat]
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Samsung presenterar Galaxy Buds Pro med IP-klassning och ANC

Mest läst

 1. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 2. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 3. Ingen laddare med Samsung Galaxy S21
 4. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Samsung lanserar flaggskepps-chippet Exynos 2100

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om