Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google släpper sin andra ”feature drop” för Pixel-serien med nya funktioner

Schemaläggning av mörka temat

Postat:
21:16 - 2020-03-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har utlovat större uppdateringar för sina Pixel-telefoner kvartalsvis, vilket är tänkt att göra enheterna mer attraktiva. Ikväll har Google släppt den andra så kallade ”feature drop” med nya finesser.
Den viktigaste och mest välkomna av dessa är kanske att det systemomfattande mörka temat nu kan schemaläggas, utifrån solens upp- och nedgång eller efter manuellt angivna tider. Med andra ord kan det ljusa temat vara aktivt under dagen för att förbättra läsbarheten, och det mörka på kvällen utan manuell ändring.

Pixel 4 har fått en ny luftgest för Project Soli vilken låter användare pausa och återuppta uppspelning av musik utan att röra vid telefonen. Finessen ”Live Caption” som visar undertexter för allt ljud på enheten har släppts för Pixel 2.

Google nämner även nya specialeffekter som baseras på förstärkt verklighet (AR) under videosamtal i Duo. Pixel 4-duon har fått en förbättrad frontkamera som nu kan skapa bilder med djupdata, vilket sägs förbättra bokeh och effekten i Google Photos som gör delar av bilden svartvit. Det möjliggör dessutom skapandet av 3D-bilder i Facebook.

Enligt inlägget ska de Tasker-liknande reglerna ha blivit mer allmänt tillgängliga efter uppdateringen. Det går att ange regler utifrån Wi-Fi-nätverk och fysisk plats, som exempelvis att slå på ljudlöst läge när du kommer till jobbet. Pixel 4-ägare ska därtill ha fått nya alternativ vid långtryck på appar vid hemskärmen.

Google har en tendens att inte göra alla funktioner tillgängliga samtidigt fastän de har presenterats, så eventuellt kan det dröja en smula innan alla nyheter blir tillgängliga. Vi hittade dock själva uppdateringen direkt på en Pixel 4 XL.

Mest kommenterat

 1. Google Earth kan nu visa hur världen förändrats de senaste 37 åren
 2. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 5. Utvecklare: dags att flytta viktiga menyer till botten av skärmen [Opinion]
 6. Sony kan satsa stort på mobilspel

Mest läst

 1. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 2. Test: OnePlus 9 Pro
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 5. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om