Google släpper större uppdatering för smarta glasögonen Glass

Postat:
14:33 - 2013-12-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Google har släppt en av de största uppdateringarna hittills för de datoriserade glasögonen Glass. Uppdateringen, som kallas XE12, innebär först och främst att även de som kör IOS kan använda enheten. En Google Glass-app är på väg till App Store och bör dyka upp inom kort.

Uppdateringen introducerar ett säkerhetslås som skyddar ägarens privata data. När Glass stängs ner eller tas av huvudet (registreras genom sensorer) aktiveras låset. För de som vill visa upp sin Glass för andra rekommenderar Google att ett nytt Google-konto skapas för demosyften.

google-glass-xe12-bild-1

Det har skrivits en del om integritet i samband med Glass, inte minst för att det är ovanligt lätt att både filma och fotografera människor med enheten utan att de märker det. Efter senaste uppdateringen har det blivit ännu lättare, då det nu räcker med att blinka med högra ögat för att ta kort. Enligt utsago fungerar detta överraskande bra.

Glass har även fått uppdateringar av appar, så kallat Glassware. VI finner bland annat nyheter för Play Music, Hangouts, YouTube och av sökkorten i Google Search.

Senaste artiklarna om GOOGLE GLASS

→ Se fler artiklar om ämnet