Google-telefon i görningen trots allt? [Rykten]

Postat:
14:12 - 2009-11-18
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
380

googleplex
Google har kategoriskt förnekat att man har någon egen telefon med Android på gång, det har hetat att Google är i mjukvarubranschen och inte i hårdvarubranschen.

Enligt nyhetssajten TechCrunch har man säkra källor på att en Google-telefon trots allt är på väg, vem som skall tillverka den är dock inte lika säkert. Det verkar röra sig om en koreansk tillverkare och då står antingen Samsung eller LG närmast till hands, det är dock ännu inte helt uteslutet att det är HTC som kommer att få uppdraget . Telefonen kommer helt och hållet att vara Google-brandad och tillverkarens logga kommer inte att synas på luren.

För att göra saken än mer spännande så verkar telefonen bara vara runt hörnet, varför vi inte behöver vänta länge på att se om dessa uppgifter verkligen stämmer. Enligt samma källa som ovan kommer Google redan i januari att lansera telefonen och i samband med detta ha en rejäl reklamkampanj för att promota sin telefon.

Man skriver bland annat följande:

There are a few things we have absolutely confirmed: Google is building their own branded phone that they’ll sell directly and through retailers. They were long planning to have the phone be available by the holidays, but it has now slipped to early 2010.

TechCrunch brukar sällan ha fel och vi betraktar dem därför som en pålitlig källa. Tror ni att detta stämmer? Vi har svårt att se hur någon skulle tacka nej till en Google-brandad telefon som med all säkerhet bör ha stöd för OTA-uppdateringar (over-the-air) och dessutom vara garanterad framtida Android-uppdatareringar för en lång tid framöver.

Genom TechCrunch och tack för tipset Wasabi