Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google tillkännager laptopen Chromebook Pixel med 4,3 miljoner pixlar

Postat:
22:58 - 2013-02-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Google har helt överraskande presenterat Chromebook Pixel – den laptop vi spekulerade om senast i eftermiddag. Det är en bärbar dator med en 12,85 tum stor pekskärm med hela 2560 x 1700 pixlars upplösning, vilket resulterar i 239PPI – en mycket hög pixeldensitet för en datordisplay. Skärmen erbjuder 400 nit i ljusstyrka och 178 graders synvinkel. Den skyddas av Corning Gorilla Glass och har stöd för pinch-to-zoom och multi-touch. Enligt Google är det den ”mest högupplösta, ljusstarka och bästa” skärm som någonsin satts i en laptop. 

chromebook-pixel-bild-2

Chromebook Pixel har en klickbar styrplatta, en inbyggd kamera med stöd för att filma i 720p, dubbla USB 2.0-portar och ett 59Wh-batteri som ger uppemot fem timmars batteritid. RAM-minnet ligger på 4GB (DDR3) och datorn har en 32GB stor SSD. Det finns plats för minneskort, men eftersom man främst arbetar i molnet i Chrome OS behövs mindre lagringsutrymme än för en traditionell dator. Google erbjuder inte mindre än 1TB utrymme på Drive i tre år för de som köper en Chromebook Pixel.

chromebook-pixel-bild-3

Processorn som får allt att vakna till liv är en dubbelkärnig Intel Core i5 med 1,8GHz klockfrekvens och integrerade grafikdelen Intel HD Graphics 4000. Vi finner Bluetooth 3.0, Wi-Fi och Chromebook Pixel finns även i en variant med inbyggt LTE-modem.

Allt väger 1,52kg och mäter 298 x 225 x 16mm. Till skillnad mot tidigare Chromebooks är detta ingen budgetlaptop – Wi-Fi-versionen kostar 1299 dollar. Ett exemplar av Chromebook Pixel är redan på väg till redaktionen och vi kommer återkomma snarast med en recension. För mer information om Chrome OS kan man kika på vårt test av Samsung Chromebook 2012 från i höstas.

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 6. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om