Google tillkännager sex nya Androidfunktioner som släpps i sommar

Postat:
13:30 - 2021-06-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
6

Google har tagit upp sex nya funktioner som kommer till Androidtelefoner under sommaren. Meddelanden i Messages kommer gå att stjärnmärka, så att de blir enklare att hitta tillbaka till.

Stödet för stjärnmärkta meddelanden ska bli allmänt tillgängligt om några veckor. Det så kallade ”emoji-köket” i Gboard som gör att helt nya piktogram kan skapas genom att kombinera befintliga figurer, kan nu föreslå kombinationer utifrån kontext.


Förslagen visas för meddelanden skrivna på engelska, spanska och portugisiska. Google-assistenten kan med fördel användas för att exempelvis öppna appar, spela upp musik, öppna en viss hemsida eller visa en specifik film i IMDb-appen.

Google har utökat stödet för röstkontroll av applikationer, så att det i större utsträckning går att öppna valda delar av appar eller utföra kommandon i appar. En annan nyhet är att Androids jordbävningsvarningar nu är tillgängliga i fler regioner än tidigare, likt Turkiet, Filippinerna, Kazakstan och Uzbekistan.

Android Auto har samtidigt fått fler anpassningsmöjligheter. Röstnavigeringen i Android har därtill förbättrats, genom ett alternativ som gör att systemet bara lyssnar efter kommandon när användaren tittar på skärmen.