Google uppdaterar kart- och navigeringstjänsten Maps med detaljerad information om laddstationer

Postat:
20:24 - 2019-12-15
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
13

Under gårdagen rullade Google ut en uppdatering till Google Maps i vilken tillgängliga laddstationer i användarens närområde bjuds på mer information om laddstationerna än blott adress och kundomdömen.

Den senaste uppdateringen tycks inte kräva en uppdatering av Google Maps-appen, utan tillskottet i funktionalitet och information rullas ut från Googles servrar direkt till Google Maps-appen. Vi vet inte om den nya funktionaliteten även gäller Google Maps för andra plattformar, såsom Apples Ios. Lämna gärna en kommentar om ni vet mer.


Vi finner nu information om totalt antal tillgängliga (och i vissa fall lediga) uttag på adressen, vilken effekt laddstationen erbjuder samt uttags-/kontakttyp – nog så viktig information i synnerhet för den som är i behov av att kunna ladda sin elbil så snabbt som möjligt.

Google tycks för ovanlighetens skull ha rullat ut det här tillskottet globalt i en och samma runda istället för att på vanligt Google-manér börja med USA varpå resten av världen följer i ett senare skede.