Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google utökar Androids säkerhetstjänster

Postat:
20:29 - 2014-04-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
I ett inlägg på officiella Androidbloggen har Google idag tillkännagivit att säkerheten för Android utökats. Google förklarar att deras approach till Androids säkerhet fungerar ungefär som alarm eller videoövervakning i hus – skydden finns där i bakgrunden men märks inte, och ger sig till känna först när de behövs.
Android använder sig av sandboxing, vilket innebär att applikationer är avskärmade, så deras förmåga att skada andra delar av systemet minimeras. Plattformen skyddas även av en automatisk funktion för att verifiera och skanna applikationer, som vanligtvis kallas ”Verifiera program” i säkerhetsinställningarna.

verifiera-appar

Den finessen förbättras ständigt från Googles håll. Play Store har sin egna inbyggda malwaresökare, men verifieringsfunktionen har hittills bara aktiverats när användare installerat appar manuellt i APK-format. I och med dagens förbättring kommer säkerhetsfinessen kontinuerligt undersöka våra enheter för att se till så att applikationer uppför sig som de ska, även efter att de installerats.

Enligt Google är elakartade appar väldigt ovanliga, så de flesta kommer enligt utsago aldrig att stöta på en varning från systemet. Samtidigt skriver Google att de räknar med att ett mindre antal användare kommer se varningar som följd av nya säkerhetsfunktionen. Google menar att appar verifierades fyra miljarder gånger förra året och av dessa var det endast 0,18 % som gav upphov till en varning. Hur säkert är Android i er mening jämfört med konkurrerande system som IOS och Windows Phone?

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 5. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 6. Realme 7 är en av de minst kostsamma 5G-mobilerna hittills

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om