Google vill få Android att fungera bättre tillsammans med andra enheter

Postat:
18:53 - 2022-08-29
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
16

Google har släppt en förhandsversion av ett SDK som ska få appar att fungera bättre tillsammans med andra enheter. Utvecklingsverktyget gör det lättare för appar att hitta enheter i närheten, att ansluta till dessa säkert, samt att skapa appsessioner som sömlöst kan föras över till en annan enhet eller plattform.

Google nämner några exempel som att hyra en film på teven och ange betalningsuppgifter med mobilen, eller något så enkelt som att läsa en artikel på mobilen och fortsätta läsa på exakt samma ställe på surfplattan.

Andra exempel är att som passagerare dela en kartposition från mobilen direkt till vännens bil, dela cykelrutter med vänner, eller skapa en gemensam matbeställning i en app där alla i gruppen använder sina egna telefoner, istället för att samma mobil skickas runt.

På ett vis låter initiativet som en vidareutveckling av Nearby Share, vilket är Androids motsvarighet till AirDrop. I inledandet skedet fungerar utvecklingsverktyget endast med Android, men Google planerar att även stödja IOS och Windows längre fram.