Googles Dan Morrill klargör: Gingerbread kräver inte 1GHz

Postat:
07:27 - 2010-12-08
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
236

Sedan Eldar Murtazin, grundare och ägare av den välbesökta mobilsajten Mobile-review.com, i somras under en podcast kastade ur sig att Gingerbread skulle kräva hårdvara i absolut toppklass – det vill säga minst 1GHz, 512MB RAM och 3.5″-skärmar eller större – så har rykteskvarnarna på nätet snurrat varv efter varv.

Precis som Goebbels en gång förutspådde så tenderar lögner som upprepas tillräckligt ofta förr eller senare betraktas som sanningar – vilket är precis vad som har skett här. Till och med LG USA verkar ha anammat felaktigheten och lät på Facebook på en direkt fråga från en konsument meddela följande:

LG USA Mobile
So, the Optimus line won’t be getting the Gingerbread update because they have a 600MHz processor,and the minimum requirements for Gingerbread require 1 GHz processor. In other words: it’s not possible to update the processor, unfortunately.

 
Googles Dan Morrill klargör med anledning av detta återigen att det inte existerar någon uttalad undre gräns vad gäller processorhastigheten för Gingerbread. Det finns emellertid praktiska gränser – men sådana gränser existerar i alla androidversioner. Det är till exempel en mindre bra idé att i en konsumentprodukt försöka köra vanilla Android 2.2 på en enhet med en 200 MHz-processor med 64 MB RAM.

Om en tillverkare väljer att inte uppdatera till 2.3/Gingerbread så beror det inte på någon form av minimikrav från Googles sida, utan det är helt och hållet deras eget val. Kanske kan det rentav vara ett bra val, om de inte upplever att telefonen blir snabb nog med Gingerbread, men det är fortfarande tillverkarens val och inget som Google lägger sig i.
 

Lägsta pris på LG Optimus One på Prisjakt just nu: