Green Throttle vill förvandla din smartphone till en TV-spelkonsol

Postat:
10:22 - 2012-11-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

En av killarna bakom Guitar Hero har varit med och startat ett företag som vill förvandla våra smartphones till TV-spelkonsoler. En modern mobil går idag att använda till enormt mycket och ersätter dussintals prylar man tidigare var tvungen att skaffa separat. Vissa föreställer sig en framtid där våra smartphones även är våra datorer och TV-spel.

Green Throttle vill ta ett steg mot den framtiden genom att släppa en spelkontroll för androidenheter. När en mobil eller surfplatta kopplas till tevens HDMI-ingång kan man med spelkontrollerna spela precis som med en vanlig konsol. Kontrollerna ansluter till androidenheten med hjälp av Bluetooth och systemet kommer ha stöd för multiplayer med två eller flera separata kontroller. 

Företaget har släppt ett SDK som gör att utvecklare kan ge sina spel stöd för kontrollen och Green Throttle kommer ge ut spel själva. Frågan är hur stor efterfrågan det finns för en sådan spelkontroll. Det existerar redan ett antal spelkontroller för mobiler som ansluter via Bluetooth och det går dessutom att ansluta exempelvis en PlayStation 3-kontroll till en androidenhet. Vad tror ni om Green Throttle?

Genom AC