Grid 10 och Grid 4 – en tablet och en telefon som kör androidbaserade GridOS

Postat:
11:49 - 2011-08-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
58

GridOS

Fusion Garage är en tillverkare med högkvarter i Singapore som specialiserat sig på bärbara pekskärmsenheter. Företaget har skapat något som de kallar för GridOS, vilket är ett androidbaserat operativsystem med stöd för androidappar. Tillverkaren har även två enheter på gång som kör detta system: en tablet som heter Grid 10 och en smartphone vid namn Grid 4.

Operativsystemet är döpt efter det rutnät som hemskärmen består av. Hemskärmen har nämligen inga sidor utan består istället av en stor yta full av rutor som man kan skrolla runt i fritt. I detta rutnät kan man sedan organisera appar i grupper som går att minimera och expandera. Uppe i högra hörnet finns en liten översiktskarta över rutnätet som man också kan använda för att navigera.

Enligt tillverkaren bjuder plattformen på en ”banbrytande animationsmotor” och funktioner och lösningar vi aldrig sett förut. Vad har då de två enheterna som kör GridOS för specifikationer? Grid 10 är som namnet antyder en tablet med 10.1-tumsskärm (1366×768 pixlar). Den har vidare utrustats med dubbelkärnig 1.2GHz-processor (Tegra 2), 512MB RAM och 16GB internt lagringsutrymme.

Mobilen Grid 4 har 4-tumsskärm, 512MB RAM, 16GB internt lagringsutrymme och diverse standardfunktioner som aGPS, accelerometer, magnetometer och ljussensor. Processorplattformen är Qualcomm MSM8255, men Fusion Garage tillhandahåller inte mer information än så på den punkten. Enheten har även dubbla kameror: en 5MP-kamera baktill och en 0.3MP-kamera på framsidan.

Vad tror ni om de två enheterna och GridOS? Kommer de få någon genomslagskraft eller blir GridOS bara ännu en parantes i den allt större androidvärlden?

Tipstack till Mr_Snarl! Genom FusionGarage.com

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu: