Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Guide: Så här hittar, säkrar, eller rensar du en förlorad Androidtelefon

Postat:
11:15 - 2019-06-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Om du tappar bort din Androidtelefon eller ifall den blir stulen kan det vara idé att snabbt starta upp en app med det något märkliga svenska namnet ”Google hitta min enhet”. Verktyget hjälper användare att hitta, låsa, eller totalt rensa en förlorad enhet.
För att det hela ska fungera behöver alternativet ”hitta min enhet” först vara påslaget på telefonen som ska hittas. Alternativet bör vara aktiverat som standard och ligger bland enhetens allmänna säkerhetsinställningar. I OxygenOS återfinns alternativet här: Inställningar > Säkerhet & låsskärm > Hitta min enhet.

Om du har en sekundär Androidenhet kan du använda appen – annars får du vända dig till hemsidan som erbjuder samma funktionalitet. Du kan även prova att bara googla ”hitta min telefon”. Vi utgår från appen och den visar när enheten senast pingade Googles server. Om enheten fortfarande är online anges batterinivån och eventuellt Wi-Fi-nätverk den är uppkopplad mot.

Spela upp ljud

Om telefonen bara har gömt sig och du helt enkelt inte hittar den är det ”spela upp ljud” som gäller. Förutsatt att enheten är online spelas då ringsignalen upp på högsta volym, även ifall mjukvaran är inställd på ljudlös. Signalen pågår i fem minuter, eller tills den stängs av genom att trycka på strömknappen.

Säkra enheten

En anledning till att mindre säkra skärmlås, som exempel tvådimensionell ansiktsupplåsning, ändå kan duga för de allra flesta är just ”säkra enheten”. Innan en tjuv eventuellt skulle ha lyckats lura ansiktsupplåsningen kan du säkra telefonen med PIN eller lösenord från distans.

Då räcker det inte med ansiktsupplåsningen för att ta sig in. Ifall tjuven startar om enheten behöver dessutom PIN-koden, sveplåset, eller lösenordet anges för dekryptering. Du kan genom det här alternativet även visa ett meddelande på enhetens låsskärm, som exempelvis en e-postadress och en uppmaning att lämna tillbaka telefonen.

Rensa enheten

Som en sista utväg kan du blåsa hela enheten och permanent radera all data. Potentiellt känslig information på minneskort kan dock fortfarande ligga kvar. Efter att du fabriksåterställt enheten kan du förstås inte längre använda ”hitta min enhet”.

Länkar:

Mest kommenterat

 1. Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?
 2. Huawei påstås ha tillgång till bakdörrar avsedda för rättsväsende
 3. Xiaomi presenterar flaggskeppen Mi 10 och Mi 10 Pro med 108MP-kameror
 4. Rykte: LG och Samsung kommer släppa portabla monitorer för smartphones
 5. Har Androiduppdateringar blivit tråkiga?
 6. Långsmala Essential Gem visas upp i videor – telefonen som övergavs

Mest läst

 1. Första intrycken: Samsung Galaxy S20, S20+ och S20 Ultra
 2. Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?
 3. Fotografier på S20-trion kvällen innan tillkännagivandet
 4. Xiaomi presenterar flaggskeppen Mi 10 och Mi 10 Pro med 108MP-kameror
 5. Rykte: LG och Samsung kommer släppa portabla monitorer för smartphones
 6. Huawei påstås ha tillgång till bakdörrar avsedda för rättsväsende

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey