Hajpade Cut the Rope får reklamfri version i Market

Postat:
15:54 - 2011-07-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
55

Hajpade Cut the Rope får reklamfri version i Market

Cut the Rope är ett pusselspel som rönt stora framgångar för iOS där titeln lyckats erhålla 4,81 i medelbetyg baserat på hela 164 152 röster. Hittills har 40 miljoner människor fördrivit tid med Cut the Rope och sedan någon vecka tillbaka finns en reklamfinansierad version av spelet i tredjepartsbutiken GetJar. Eftersom Cut the Rope enligt utsago även skulle släppas i ordinarie Market inom kort väntade Swedroid med att rapportera om androidversionen av spelet.

Nu finns till sist det hajpade pusselspelet att tanka hem på vanligt vis från Market – en bonus är att man dessutom slipper reklamen för de futtiga 6kr som Cut the Rope kostar. De mest populära pusselspelen för mobiler har ofta en sak gemensamt: de bygger på någon form av fysikmotor. Man ska alltså genom att beräkna hur objekt faller, flyter, ramlar och studsar ta sig vidare till nästa nivå.

ZeptoLab, utvecklaren bakom Cut the Rope, har sin egna lilla twist på konceptet. Spelet går nämligen ut på att mata ett litet grönt monster med en godisbit som är fäst i ett eller flera snören. Genom att skära av repen på bästa sätt ska man få godisbiten att hamna i munnen på monstret. Som vanligt kan man även samla stjärnor för att få bonuspoäng. Att mata monstret med snasket är ofta lätt, särskilt i början, men det blir svårare när man samtidigt ska försöka fånga alla stjärnor.

Betalversionen i Market bör flyta precis lika fint som annonsversionen GetJar erbjuder, då enda skillnaden ska vara avsaknaden av annonser. Allt från bakgrundsmusik, till menyer, grafik och ljudeffekter i Cut the Rope sjuder av professionalism – det är ett välgjort spel. Eftersom titeln bara kräver Android 1.6 eller senare torde det fungera på i stort sett alla enheter.

Vad säger ni läsare om Cut the Rope och kan ni förstå varför spelet blivit så populärt?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=1JpdW-D6c14

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: