Hands-on med Asus Padfone Infinity [MWC 2013]

Postat:
07:31 - 2013-03-01
Skribent:
Viktor Å
Kommentarer:

padfone-infinity-hands-on-phonefront

Utöver Sony Xperia Tablet Z, som vi skrev om i tisdags, hade vi under Mobile World Congress möjlighet att kika närmare på ytterligare en nyhet; Asus Padfone Infinity.

Precis som Inifinity-märkningen antyder är upplösningen ordentligt uppgraderad från föregångaren Padfone 2, både i telefonen och i dockningsstationen som gör denna telefonserie så speciell. Båda har nu utrustats med IPS-bildskärmar; telefonen med en upplösning på 1920×1080 pixlar och dockningsstationen – kallad Padfone Station – med samma upplösning som bland annat Xperia Tablet Z – 1920×1200 pixlar. Storleken på skärmarna uppgår till 5 respektive 10.1 tum, och ger en pixeldensitet på 442PPI för Padfone och 224PPI för Padfone Station.

Övriga specifikationer inkluderar en fyrkärnig Snapdragon S600-processor på 1,7GHz, 2GB RAM-minne och antingen 32 eller 64GB inbyggt lagringsutrymme. Konstigt nog tycktes den enhet vi testade endast ha 16GB lagringsutrymme, eftersom applikationen Android System Info visade att 11,5GB fanns tillgängligt för lagring av media och applikationer. Vi vill inte läsa ut alltför mycket av detta, men eftersom en annan, nyare minneskrets kan hamna i slutversionen så är det inte omöjligt att de prestandatester som prövar just lagringsprestandan kan ge missvisande resultat.

padfone-infinity-hands-on-phoneback padfone-infinity-hands-on-tabletback
padfone-infinity-hands-on-phoneright padfone-infinity-hands-on-phoneleft padfone-infinity-hands-on-phonebottom

Hårdvaran är mycket välbyggd och känns gedigen när vi håller enheten i handen, mycket tack vare att både telefonen och dockningsstationen har ett chassi byggt i aluminium. De både känns och ser lyxiga ut, och särskilt från baksidan är telefonen en stilren pjäs, enligt vår högst subjektiva åsikt. Telefonen glider enkelt ner i dockningsstationen, låses fast med ett förtroendeingivande ljud och sitter sedan som berget.

padfone-infinity-hands-on-tabletdisplay

Båda bildskärmarna har de egenskaper vi förväntar oss av IPS-skärmar i moderna, mobila enheter, och den mindre telefonskärmen är uppenbarligen flera strån vassare i skärpan med sin höga pixeldensitet. Båda återger färger på ett bra och naturtroget vis såvitt vi kunde se, ljusstyrkan upplevdes definitivt som tillräcklig i Asus ganska mörka bås, och betraktningsvinklarna lämnar oss inte besvikna.

Till skillnad från Sony Xperia Tablet Z har Padfone Station endast en högtalare, riktad bort från användaren, men den lyckades ändå ge ifrån sig ett tillräckligt klart och högt ljud.

Asus tillverkargränssnitt ligger förhållandevis nära vanilla Android i funktion, och både start- och låsskärmen har ett snarlikt utseende mot det i standardutförandet. Statusrullgardinen, å andra sidan, ser ut att höra bättre hemma i Android 3.0/Honeycomb än i det 4.2/Jelly Bean som hybriden faktiskt använder sig av.

padfone-infinity-hands-on-tabletfront

Gränssnittet är å andra sidan rappt och svarar väl på våra tryck och svepningar, utan tendenser till att hamna på efterkälken vid snabba rörelser. Vi hade inte väntat oss något annat, och med endast några få undantag – som intressant nog inte var lågprismodeller – skötte alla nyheter på MWC grundläggande uppgifter som hemskärmsnavigering och dylikt med bravur.

Vi hade vissa problem med att bilden inte justerade sig efter att vi kopplat in telefonen i dockningsstationen, vilket ledde till att bilden var av smartphoneformat och endast tog upp mitten av den större skärmen. Förhoppningsvis och troligtvis är detta ett mjukvarufel som Asus kan lösa innan den finns tillgänglig på marknaden – nyligen presenterade enheter som denna brukar dras med vissa barnsjukdomar som åtgärdas innan lansering.

Asus har tidigare visat sig vara bland de bästa tillverkarna när det gäller snabba uppdateringar till nya versioner av Android, och vi hoppas sannerligen att detta skall fortsätta gälla även under 2013.

Med Padfone, till skillnad från med Xperia Tablet Z, hade vi möjlighet att utföra de allra flesta ur vårt batteri av prestandatester, och som synes klarade Padfone Infinity av dem fint. På grund av den höga displayupplösningen blev resultaten som väntat sämre för tester där denna spelar stor roll.

Mest kommenterat

 1. Varför slutade du med ROM:ar?
 2. 5T var höjden för OnePlus [Opinion]
 3. Amerikaner blir överösta av spam-samtal
 4. Här är Xiaomi 12S Ultra med imponerande ny kamera
 5. Aktivitetsklockan Xiaomi Band 7 Pro har större och mer högupplöst skärm
 6. Googles lösenordshanterare börjar erbjuda bättre hantering

Mest läst

 1. Här är Xiaomi 12S Ultra med imponerande ny kamera
 2. Amerikaner blir överösta av spam-samtal
 3. 5T var höjden för OnePlus
 4. Webbutik listar euro-priser för Nothing Phone 1
 5. Googles lösenordshanterare börjar erbjuda bättre hantering
 6. Varför slutade du med ROM:ar?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är främsta anledningen till att du slutade med ROM:ar [välj upp till två]?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om