Hands-on med OnePlus 6T McLaren Edition – har 10GB RAM och 256GB lagring

Ännu snabbare laddning

Postat:
12:59 - 2018-12-11
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
I slutet av november tillkännagav OnePlus ett långsiktigt samarbete med formelbilstillverkaren McLaren. Nu har första resultatet av samarbetet presenterats i form av OnePlus 6T McLaren Edition som vi har tagit en titt på.
Specialupplagan kommer att säljas av Webhallen, NetOnNet, Telenor, CaliRoots och på OnePlus hemsida för 7595 kronor, med säljstart 18 december. McLaren Edition har en särskild design (med en passande orange accentfärg) som fotografierna illustrerar, samt rejält friska 10GB RAM och 256GB lagring.

En annan bonus är att McLaren Edition laddas ännu fortare än ordinarie 6T – och OnePlus hade redan en av de rappaste snabbladdningarna i branschen. Laddningen kallas ”Warp Charge 30” och ska vara tillverkarens nya standard. Enligt pressreleasen räcker blott 20 minuters laddning till en dags användning. OnePlus skriver att både laddaren och batteriet har en ny design, med ett finslipat system för att minska värmeutvecklingen. Laddningen är lika snabb oavsett om enheten används eller inte.

I kartongen finns utöver OnePlus 6T McLaren Edition även en laddare (30W), en adapter för 3,5mm till USB-C, en slags pokal som går att ha som prydnad, samt ett skal av ”Karbon”-typ med texten ”McLaren” längst ned. Liksom övriga av OnePlus egna skal håller det hög klass och det är behagligt att hålla i.

Det sitter ett förmonterat skydd över panelen vilket uppskattas, men det är av plast – tempererat glas hade förstås gett en bättre känsla. Om så önskas är det dock enkelt att bara dra bort skärmskyddet och köra utan eller sätta dit ett annat.

OnePlus erbjuder en ovanligt spännande unboxing-upplevelse. Kartongen är förhållandevis kompakt, men ändå påkostad. Överst i boxen ligger en bok som även huserar själva telefonen. I boken står en del om de två företagens historia och vad de sägs ha gemensamt: jakten på prestanda. I slutet av häftet listas specifikationerna för Formel 1-bilen McLaren MCL33, följt av specifikationerna för OnePlus 6T McLaren Edition.

Yttermått såväl som vikt är så gott som identiska med ordinarie 6T. Bakstycket har ett kolfibermönster täckt av glas. Telefonen ligger bra i handen och den förhållandevis tunna ramen gör att vi i stor utsträckning kan använda den med enhandsfattning. Byggkvaliteten håller hög nivå. Konstruktionen är rigid och vridstyv; trots att vi bänder med viss kraft hör vi inte minsta tillstymmelse till missljud.

En papayaorange linje löper längs kanten av bakstycket. Färgen skiftar en smula beroende på vinkel eftersom glaset kröker sig. Det är förstås en subjektiv åsikt, men vi anser att det är en ovanlig läcker telefon. Precis som Star Wars-upplagan i fjol har McLaren Edition ett eget tema i gränssnittet; den här gången med orange accentfärger.

Ordinarie OnePlus 6T med 8GB RAM och 256GB lagring kostar 6795 kronor. McLaren Edition med 10GB RAM, samma lagringsutrymme, snabbare laddning, ny design, samt ”Karbon”-skal har ett pris på 7595 kronor – det vill säga 800kr extra. Det är förstås kännbart högre men enheten ligger samtidigt fortfarande prismässigt under de senaste toppmodellerna från Sony, Samsung, Huawei och naturligtvis Apple.

Behövs 10GB RAM i en Androidtelefon? Nej. Är det ens någon fördel gentemot 8GB RAM i OxygenOS? Kanske. OnePlus har nämligen en finess kallad ”Smart Boost” som ökar hastigheten för kallstarter av appar genom att delar av de mest använda apparna lagras i RAM-minnet. Är det häftigt att ha runt 20 gånger mer RAM än vad du hade lagring i din första Android? Givetvis.

OnePlus 6T McLaren Edition kan förbeställas från och med idag.

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 5. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Samsungs senaste mobil har 6000mAh
 6. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om