Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hands-on med OnePlus 6T McLaren Edition – har 10GB RAM och 256GB lagring

Ännu snabbare laddning

Postat:
12:59 - 2018-12-11
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
I slutet av november tillkännagav OnePlus ett långsiktigt samarbete med formelbilstillverkaren McLaren. Nu har första resultatet av samarbetet presenterats i form av OnePlus 6T McLaren Edition som vi har tagit en titt på.
Specialupplagan kommer att säljas av Webhallen, NetOnNet, Telenor, CaliRoots och på OnePlus hemsida för 7595 kronor, med säljstart 18 december. McLaren Edition har en särskild design (med en passande orange accentfärg) som fotografierna illustrerar, samt rejält friska 10GB RAM och 256GB lagring.

En annan bonus är att McLaren Edition laddas ännu fortare än ordinarie 6T – och OnePlus hade redan en av de rappaste snabbladdningarna i branschen. Laddningen kallas ”Warp Charge 30” och ska vara tillverkarens nya standard. Enligt pressreleasen räcker blott 20 minuters laddning till en dags användning. OnePlus skriver att både laddaren och batteriet har en ny design, med ett finslipat system för att minska värmeutvecklingen. Laddningen är lika snabb oavsett om enheten används eller inte.

I kartongen finns utöver OnePlus 6T McLaren Edition även en laddare (30W), en adapter för 3,5mm till USB-C, en slags pokal som går att ha som prydnad, samt ett skal av ”Karbon”-typ med texten ”McLaren” längst ned. Liksom övriga av OnePlus egna skal håller det hög klass och det är behagligt att hålla i.

Det sitter ett förmonterat skydd över panelen vilket uppskattas, men det är av plast – tempererat glas hade förstås gett en bättre känsla. Om så önskas är det dock enkelt att bara dra bort skärmskyddet och köra utan eller sätta dit ett annat.

OnePlus erbjuder en ovanligt spännande unboxing-upplevelse. Kartongen är förhållandevis kompakt, men ändå påkostad. Överst i boxen ligger en bok som även huserar själva telefonen. I boken står en del om de två företagens historia och vad de sägs ha gemensamt: jakten på prestanda. I slutet av häftet listas specifikationerna för Formel 1-bilen McLaren MCL33, följt av specifikationerna för OnePlus 6T McLaren Edition.

Yttermått såväl som vikt är så gott som identiska med ordinarie 6T. Bakstycket har ett kolfibermönster täckt av glas. Telefonen ligger bra i handen och den förhållandevis tunna ramen gör att vi i stor utsträckning kan använda den med enhandsfattning. Byggkvaliteten håller hög nivå. Konstruktionen är rigid och vridstyv; trots att vi bänder med viss kraft hör vi inte minsta tillstymmelse till missljud.

En papayaorange linje löper längs kanten av bakstycket. Färgen skiftar en smula beroende på vinkel eftersom glaset kröker sig. Det är förstås en subjektiv åsikt, men vi anser att det är en ovanlig läcker telefon. Precis som Star Wars-upplagan i fjol har McLaren Edition ett eget tema i gränssnittet; den här gången med orange accentfärger.

Ordinarie OnePlus 6T med 8GB RAM och 256GB lagring kostar 6795 kronor. McLaren Edition med 10GB RAM, samma lagringsutrymme, snabbare laddning, ny design, samt ”Karbon”-skal har ett pris på 7595 kronor – det vill säga 800kr extra. Det är förstås kännbart högre men enheten ligger samtidigt fortfarande prismässigt under de senaste toppmodellerna från Sony, Samsung, Huawei och naturligtvis Apple.

Behövs 10GB RAM i en Androidtelefon? Nej. Är det ens någon fördel gentemot 8GB RAM i OxygenOS? Kanske. OnePlus har nämligen en finess kallad ”Smart Boost” som ökar hastigheten för kallstarter av appar genom att delar av de mest använda apparna lagras i RAM-minnet. Är det häftigt att ha runt 20 gånger mer RAM än vad du hade lagring i din första Android? Givetvis.

OnePlus 6T McLaren Edition kan förbeställas från och med idag.

Aktuellt

5G eller 4G, det är frågan?

Android på Prisjakt

OnePlus 6T
Huawei Mate 20 Pro
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy S9 Plus
Samsung Galaxy Note 9
Google Pixel 3
9

Test av OnePlus 6T

9.2

Test av Google Pixel 3 XL

9.1

Test av Sony Xperia XZ3

8.9

Test av Sony Xperia XZ2 Premium

8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Swedbank och Sparbankerna lanserar betaltjänst med stöd för kontaktlösa betalningar
 2. Samsung börjar uppdatera Galaxy S9 och S9 Plus till Pie i Sverige
 3. Antydan om att Sony kommer slopa Compact-serien
 4. Apptips: Solid Explorer är en suverän filhanterare för Android
 5. Kan det här vara Samsung Galaxy S10 i ett skal?
 6. Kan det här verkligen vara OnePlus 7?

Mest läst

 1. Google har slutat tillverka Chromecast Audio
 2. Samsung börjar uppdatera Galaxy S9 och S9 Plus till Pie i Sverige
 3. Swedbank och Sparbankerna lanserar betaltjänst med stöd för kontaktlösa betalningar
 4. Kan det här verkligen vara OnePlus 7?
 5. Rykten om Samsung Galaxy S10 X: sex kameror, 5G och en 1TB lagring
 6. Krav på pant för mobiltelefoner i sakpolitisk överenskommelse mellan S, C, L och MP

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Ni som uppgraderar i år: bryr du dig om huruvida mobilen stödjer 5G?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Survey