Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Här är Andy Rubins smartphone – Essential Phone

Endast tillgänglig i USA

Postat:
13:17 - 2017-05-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Nu har Andy Rubin, en av Androids grundare, presenterat sitt nya företags telefon. Den så kallade Essential Phone bjuder på en slimmad konstruktion, en ram i titan och ett keramiskt bakstycke.
Specifikationerna är bara en del av vad som utgör Essential Phone, men vi börjar med dem. Skärmen är 5,71 tum stor, skyddas av Gorilla Glass 5, och erbjuder 2560 x 1312 pixlar och bildförhållandet 19:10. Panelen är således mer avlång än vad som hittills varit standard för smartphones, precis som LG G6 och Galaxy S8.

Chipp och RAM är i nivå med övriga flaggskepp från 2017 då Essential Phone utrustats med Qualcomm Snapdragon 835 och 4GB arbetsminne. Lagringen ligger på 128GB och är av typen UFS 2.1.

Essential Phone är en av hittills få telefoner med nya och förbättrade standarden Bluetooth 5.0. Enheten har vidare USB Type-C, fingeravtrycksläsare, ett 3040mAh-batteri, fyra mikrofoner och NFC.


Andy Rubin och hans team har satsat på dubbla bakre 13MP-kameror: en i färg och en monokrom sensor (samma upplägg som i Huawei P10). Enligt Essential innebär det ett upp till 200 procent högre ljusinsläpp än ”traditionella mobilkameror”.

Kameran har bländartalet f/1,85 och en hybridautofokus (fasdetektion + laser). Främre kameran når 8MP och kan spela in 4K-video. Konstruktionen mäter 141,5 x 71,1 x 7,8 millimeter och väger cirka 185 gram. Telefonen är därmed nästan 2cm lägre och drygt 6mm smalare än Nexus 6P (5,7” / 16:9).

Tillbehör

Essential har satsat på tillbehör som ansluts via magnetkontakt, vilket de menar innebär att tillbehör kan återanvändas och att de blir framåtkompatibla utan att nya kablar eller adaptrar behöver införskaffas.

Ett av de officiella tillbehören är vad Essential kallar ”världens minsta 360-kamera”. Den klickas fast på bakstycket och därefter kan användare direkt börja spela in 360-gradersvideo. Kameran har fyra mikrofoner, bländartalet f/1,8, dubbla 12MP-sensorer och 3840 x 1920 pixlar som högsta upplösning.

Ett annat officiellt tillbehör är en laddningsstation vilken fungerar ungefär som trådlös laddning: det räcker med att placera enheten på stationen för att ladda den.

Pris

Essential Phone är endast tillgänglig i USA där den kan reserveras för 749 dollar i skrivande stund (tillfälligt sänkt från 898 dollar), vilket inkluderar 360-kameran. De som bara vill ha själva telefonen betalar i nuläget 699 dollar.

Specifikationer

Mest kommenterat

 1. Vilken strömningstjänst är viktigast för dig?
 2. Galaxy S8 och framåt får februaris säkerhetsuppdatering
 3. Har Androiduppdateringar blivit tråkiga?
 4. Rykte: Galaxy S20 kommer stödja 120Hz i kombination med högsta upplösningen
 5. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel
 6. TCL tycks arbeta på mobil med utfällbar skärm

Mest läst

 1. Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?
 2. Xiaomi presenterar flaggskeppen Mi 10 och Mi 10 Pro med 108MP-kameror
 3. Rykte: LG och Samsung kommer släppa portabla monitorer för smartphones
 4. Har Androiduppdateringar blivit tråkiga?
 5. Långsmala Essential Gem visas upp i videor – telefonen som övergavs
 6. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa någon av Samsungs nya toppmodeller?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey