Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Här är de bästa Google-apparna för Android

Postat:
13:31 - 2018-01-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google erbjuder förvånansvärt många appar i Play Store – över 130 stycken. Vissa av dem följer med samtliga certifierade Androidenheter och känns till av alla, medan andra titlar är något mindre uppenbara.
Vi ska nu försöka lista de bästa Google-apparna för Android som hör till den senare kategorin, utan inbördes ordning. Samtidigt har ingen app inkluderats bara för att den är okänd, så många kommer redan vara bekanta med applikationerna i listan.

Vilka Google-appar tycker du är bäst utöver Androids standard-appar?

Snapseed

Bildbehandlingsverktyget Snapseed hör inte bara hemma i en lista över Googles bästa appar, utan även i en lista över de bästa Androidapparna överhuvudtaget. Snapseed utvecklades ursprungligen av tyska Nik Software, som Google köpte upp hösten 2012.

Appen har ett intuitivt och lättarbetat gränssnitt och tillräckligt många bildredigeringsfunktioner för att tillfredsställa de flestas behov.

Google Keep

Googles egna anteckningsapp Keep rekommenderas varmt och har blivit stadigt bättre sedan första versionen för snart fem år sedan. Keep stödjer etiketter, att göra-listor, påminnelser, färgmärkning, arkivering, delning och erbjuder det mesta som förväntas av en avancerad anteckningsapp.

Inbox by Gmail

Inbox är Googles vision av hur modern e-post ska se ut och fungera. Det går att ”snooza” meddelanden, fästa dem, och Inbox erbjuder påminnelser och automatisk kategorisering. Appen kan även föreslå svar och den kan kommunicera med övriga Google-tjänster.

För de som föredrar manuell kontroll kan Gmail vara att föredra – därför använder vissa Inbox för Android och Gmail på dator.

PhotoScan

Om du har en bra kamera i din smartphone kan du med fördel använda PhotoScan för att digitalisera äldre fotografier. Verktyget har automatiska funktioner för att förbättra och beskära resultatet, som därefter kan laddas upp till Google Photos.

Datally

Har du begränsad datatrafik varje månad? Eller ska du ut och resa och vill ha koll på varje MB? Då passar Googles relativt nya systemverktyg Datally utmärkt. Du får en bättre översikt över appars dataförbrukning och kan därtill helt blockera appar från att använda mobildata – något som annars inte är möjligt i original-Android.

Google Play Books

För de som gillar att läsa e-böcker på mobiler är Google Play Books ett måste. Appen är användbar även för de som inte vill köpa böcker från Play Store – du kan nämligen manuellt ladda upp e-böcker i allehanda format till tjänsten, vilka du därefter har tillgång till på alla enheter.

Om du har köpt en bok i EPUB-formatet från en webbutik kan du lägga in den i ditt bibliotek, i stil med hur musik kan laddas upp till Google Play Music.

Files Go

Files Go är en annat förhållandevis nytt systemverktyg från Google, som är till för att frigöra diskutrymme. Den rensar kanske inte fullt lika effektivt och brutalt som CCleaner eller Clean Master, men fördelen är att verktyget kommer från Google.

Appen är del av Android Go – Googles satsning på att göra systemet bättre för budgethårdvara, men kan användas av alla.

Google Play Newsstand

Play Newsstand är en nyhetsapp vilken kan ses som Googles motsvarighet till Apple News. Det går att välja källor manuellt och appen erbjuder även en automatisk sammanfattning av dagens nyheter. Du får dock räkna med att läsa på engelska.

Chrome Beta

Chrome Beta är helt enkelt Googles vanliga webbläsare men vilken ibland har finesser som inte kommit till skarpa Chrome än – och den är därmed ibland något mindre stabil.

Google Fit

Vi drar oss en smula från att inkludera Google Fit, då vi stött på en rad buggar genom åren och det är alltjämt en grundläggande träningsapp jämfört med många av tredjepartsalternativen för Android.

Samtidigt kan Google Fit passa utmärkt för de som vill ha en träningsapp som sköter sig själv i bakgrunden.

Trips Planner

Här har vi ett verktyg som är till för att hjälpa användare att organisera resor – och upptäcka sevärdheter när de väl är på plats.

Wallpapers

Play Store erbjuder mängder av appar för bakgrundsbilder och det saknas inte direkt bakgrundsbilder på webben. Googles egna app för ändamålet, Wallpapers, erbjuder dock en trevlig samling bilder för dina hemskärmar som bör räcka för de som inte är riktiga bakgrundsbildsfantaster.

Appen är del av Pixel Launcher men kan laddas hem separat av alla.

Mest kommenterat

 1. Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?
 2. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 3. Bästa fynden på Cyber Monday
 4. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows
 5. Black Friday-rea även i Google Play
 6. OnePlus 6-serien och 7T får november månads säkerhetsuppdatering

Mest läst

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Black Friday-rea även i Google Play
 5. Bästa fynden på Cyber Monday
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om