Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Här är de bästa Google-apparna för Android

Postat:
13:31 - 2018-01-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google erbjuder förvånansvärt många appar i Play Store – över 130 stycken. Vissa av dem följer med samtliga certifierade Androidenheter och känns till av alla, medan andra titlar är något mindre uppenbara.
Vi ska nu försöka lista de bästa Google-apparna för Android som hör till den senare kategorin, utan inbördes ordning. Samtidigt har ingen app inkluderats bara för att den är okänd, så många kommer redan vara bekanta med applikationerna i listan.

Vilka Google-appar tycker du är bäst utöver Androids standard-appar?

Snapseed

Bildbehandlingsverktyget Snapseed hör inte bara hemma i en lista över Googles bästa appar, utan även i en lista över de bästa Androidapparna överhuvudtaget. Snapseed utvecklades ursprungligen av tyska Nik Software, som Google köpte upp hösten 2012.

Appen har ett intuitivt och lättarbetat gränssnitt och tillräckligt många bildredigeringsfunktioner för att tillfredsställa de flestas behov.

Google Keep

Googles egna anteckningsapp Keep rekommenderas varmt och har blivit stadigt bättre sedan första versionen för snart fem år sedan. Keep stödjer etiketter, att göra-listor, påminnelser, färgmärkning, arkivering, delning och erbjuder det mesta som förväntas av en avancerad anteckningsapp.

Inbox by Gmail

Inbox är Googles vision av hur modern e-post ska se ut och fungera. Det går att ”snooza” meddelanden, fästa dem, och Inbox erbjuder påminnelser och automatisk kategorisering. Appen kan även föreslå svar och den kan kommunicera med övriga Google-tjänster.

För de som föredrar manuell kontroll kan Gmail vara att föredra – därför använder vissa Inbox för Android och Gmail på dator.

PhotoScan

Om du har en bra kamera i din smartphone kan du med fördel använda PhotoScan för att digitalisera äldre fotografier. Verktyget har automatiska funktioner för att förbättra och beskära resultatet, som därefter kan laddas upp till Google Photos.

Datally

Har du begränsad datatrafik varje månad? Eller ska du ut och resa och vill ha koll på varje MB? Då passar Googles relativt nya systemverktyg Datally utmärkt. Du får en bättre översikt över appars dataförbrukning och kan därtill helt blockera appar från att använda mobildata – något som annars inte är möjligt i original-Android.

Google Play Books

För de som gillar att läsa e-böcker på mobiler är Google Play Books ett måste. Appen är användbar även för de som inte vill köpa böcker från Play Store – du kan nämligen manuellt ladda upp e-böcker i allehanda format till tjänsten, vilka du därefter har tillgång till på alla enheter.

Om du har köpt en bok i EPUB-formatet från en webbutik kan du lägga in den i ditt bibliotek, i stil med hur musik kan laddas upp till Google Play Music.

Files Go

Files Go är en annat förhållandevis nytt systemverktyg från Google, som är till för att frigöra diskutrymme. Den rensar kanske inte fullt lika effektivt och brutalt som CCleaner eller Clean Master, men fördelen är att verktyget kommer från Google.

Appen är del av Android Go – Googles satsning på att göra systemet bättre för budgethårdvara, men kan användas av alla.

Google Play Newsstand

Play Newsstand är en nyhetsapp vilken kan ses som Googles motsvarighet till Apple News. Det går att välja källor manuellt och appen erbjuder även en automatisk sammanfattning av dagens nyheter. Du får dock räkna med att läsa på engelska.

Chrome Beta

Chrome Beta är helt enkelt Googles vanliga webbläsare men vilken ibland har finesser som inte kommit till skarpa Chrome än – och den är därmed ibland något mindre stabil.

Google Fit

Vi drar oss en smula från att inkludera Google Fit, då vi stött på en rad buggar genom åren och det är alltjämt en grundläggande träningsapp jämfört med många av tredjepartsalternativen för Android.

Samtidigt kan Google Fit passa utmärkt för de som vill ha en träningsapp som sköter sig själv i bakgrunden.

Trips Planner

Här har vi ett verktyg som är till för att hjälpa användare att organisera resor – och upptäcka sevärdheter när de väl är på plats.

Wallpapers

Play Store erbjuder mängder av appar för bakgrundsbilder och det saknas inte direkt bakgrundsbilder på webben. Googles egna app för ändamålet, Wallpapers, erbjuder dock en trevlig samling bilder för dina hemskärmar som bör räcka för de som inte är riktiga bakgrundsbildsfantaster.

Appen är del av Pixel Launcher men kan laddas hem separat av alla.

Aktuellt

Här är alla officiella uppgifter om till synes prisvärda OnePlus 6.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. OnePlus 6 introduceras i London – här är alla officiella uppgifter
 2. NetOnNet börjar sälja fler Xiaomi-telefoner
 3. Samsungs senaste reklam för Galaxy S9 gör narr av Apple
 4. OnePlus 6 presenteras 18:00 ikväll – liveströmmas
 5. Nya YouTube Premium och YouTube Music kommer till Sverige
 6. Nu kan du spela dina PC-spel på mobil genom Steam Link

Mest läst

 1. Samsungs senaste reklam för Galaxy S9 gör narr av Apple
 2. Google One är namnet på sökjättens nya prissättning för utökad lagring
 3. OnePlus 6 introduceras i London – här är alla officiella uppgifter
 4. OnePlus 6 läcker ut på nätet – bilder och specifikationer
 5. Exakt vad YouTube Premium och YouTube Music innebär för Google Play Music-prenumeranter
 6. Vilken är den bästa respektive sämsta Androidmobil du haft?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket material föredrar du för smartphones 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons