Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Här är Samsungs första smartphone med flexibel skärm: Galaxy Fold

Postat:
21:04 - 2019-02-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Redan när de första 5-tumstelefonerna släpptes myntades uttrycket ”phablet”, det vill säga en kombination mellan telefon (”phone”) och surfplatta (”tablet”). Skärmarna ansågs vara så pass stora att de låg i gränslandet mellan de två enhetstyperna.
Nu kommer för första gången på länge faktiskt en helt ny typ av mobil enhet, som har två olika format beroende på om den är hopvikt eller inte. Samsung Galaxy Fold erbjuder dels en 7,3-tumsskärm med 1536 x 2151 pixlar och bildförhållandet 4,2:3. Panelen kallas Infinity Flex Display, använder en särskild polymer och ska vara ungefär hälften så tjock som en ordinarie smartphonepanel.

När enheten är hopfälld kan den användas som en mer lätthanterlig smartphone. Den yttre panelen är 4,6” stor med 840 x 1960 pixlar och bildförhållandet 21:9. Samsung nämner vidare ett åttakärnigt 7nm-chipp, 12GB RAM, 512GB UFS 3.0-lagring, fingeravtrycksläsare, samt 4380mAh (fördelat mellan två batterier) .

Galaxy Fold öppnas som en bok och mekanismen använder ett dolt gångjärn. Enligt Samsung stängs enheten med ”ett tillfredsställande klick”. Gränssnittet har en funktion för att köra upp till tre appar samtidigt på den större skärmen, och det ska gå att växla sömlöst mellan de två panelerna.

Samsung Galaxy Fold släpps under årets andra kvartal. Den svenska pressreleasen nämner inget pris. I USA kostar dock enheten hela 1980 dollar och den blir tillgänglig där 26 april.

 

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar
 5. Sista uppdateringen av Google Play Music gömmer appen
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Samsung TV Plus kommer till Norden
 4. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 5. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om