Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Här är största nyheterna i Apple IOS 13 [Konkurrensen]

Postat:
22:52 - 2019-06-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple har introducerat IOS 13 nu under kvällen i samband med utvecklarkonferensen Worldwide Developer Conference (WWDC) i Kalifornien. Vi kommer att ta en traditionell titt på konkurrensen och gå igenom de största nyheterna i Apples senaste operativsystem för Iphones.
Precis som i den föregående versionen har Apple satsat på att göra systemet snabbare. Ansiktsupplåsningen Face ID ska exempelvis ha blivit 30 procent rappare, samtidigt som appar startas uppemot dubbelt så snabbt som tidigare.

Användare kommer till sist att slippa de stora filstorlekarna för uppdateringar av appar. Apple har ändrat filstrukturen för applikationer vilket halverar storleken för nedladdningar. Filstorleken för uppdateringar har minskats med 60 procent.

År 2012 i och med Jelly Bean gjorde Google så att endast den del av appen som faktiskt har förändrats laddas hem vid uppdateringar, vilket drastiskt minskade filstorleken. En annan Androidfunktion från 2012 som nu har hittat fram till IOS är stöd för att svepa fram ord i det integrerade tangentbordet.

Systemomfattande mörkt tema

En av de största och mest efterlängtade nyheterna i IOS 13 är ett systemomfattande mörkt tema. Det mörka läget gör förstås att gränssnittet får en mörk bakgrund, inklusive tangentbordet, widgetar, aviseringsmenyn och alla förinstallerade appar.

Utvecklare kan därtill lägga till stöd för mörkt tema i sina applikationer. Med tanke på att Iphone X-modellerna har OLED-paneler sparar det mörka temat ström, samtidigt som det kan vara skönt att slippa bli bländad om kvällarna. Mörka teman är i ropet och även Android kommer att få ett inbyggt mörkt tema i och med version 10 nu i höst.

Ny inloggningsmetod

Apple har introducerat en ny metod för att logga in i appar och på webbsidor, med fokus på integritet. Finessen heter ”sign in with Apple” och gör att användare kan slippa fylla i formulär, verifiera e-postadresser, välja lösenord och använda sociala nätverk.

Där det finns stöd för ”sign in with Apple” räcker det med att autentisera sig med Apple ID. Utvecklaren får då ett unikt, slumpmässigt ID. Även i de fall utvecklaren kräver namn och e-post går det att hålla ens faktiska mejl privat, då Apple kan skapa en unik, slumpmässig e-postadress åt användaren som vidarebefordras till den egentliga adressen. Dessa slumpmässiga adresser är länkade till varje enskild app.

Förbättrad galleri-app

Apple använder maskininlärning för att försöka belysa de bästa bilderna i galleri-appen och för att dölja skräp, dubbletter och bilder som liknar varandra. På så vis försöker galleriet plocka fram minnesvärda händelser från gångna dagar, månader och år.

Galleriet får dessutom nya redigeringsfunktioner, inte minst för videor som nu kan roteras, beskäras och ges olika filter.

Blandat


 • Stöd för att ansluta extern lagring som SD-kort och USB-minne. Filerna nås därefter genom filhanteraren.
 • Textredigering har förbättrats. Enligt Apple har det blivit lättare att markera text och flytta pekaren till rätt ställe, med mer exakt och finkänslig kontroll.
 • Användare kan välja att ge appar engångstillåtelser för GPS. Nästa gång appen vill använda GPS:en frågar systemet igen om tillåtelse.
 • Mer detaljrika kartor i Apple Maps. Stödjer endast USA inledningsvis, med stöd för fler länder 2020.
 • Appen för påminnelser erbjuder ett nytt verktygsfält och fler redigeringsfunktioner.
 • Röstassistenten Siri har fått en mer naturlig röst.
 • Utökat stöd för röststyrning så att det går att använda en Iphone endast med hjälp av rösten.
 • Stöd för smink för de så kallade ”memojis” – animerade figurer som baseras på användaren.

Tillgänglighet

IOS 13 kommer att släppas i höst för Iphone 6s och senare modeller. Ipad Air 2 och senare kommer att uppdateras till det nya systemet IpadOS. Apple anger inget datum men i regel landar de nya stora IOS-versionerna i slutet av september.

Mest kommenterat

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 3. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 4. Här kan du följa kvällens presentation av Iphone 13 samt Watch 7
 5. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro
 6. Så här ser Google Keep ut med ”Material You”

Mest läst

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 5. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro
 6. Så här ser Google Keep ut med ”Material You”

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken eller vilka av dessa träningsappar använder du? [Upp till 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om