Har du bytt ut hemskärmsappen på din telefon? [Undersökning]

Postat:
13:19 - 2023-07-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
63

Att kunna byta ut hela hemskärmsappen är fortfarande en unik funktion för Android och något som sannolikt aldrig kommer gå att göra i IOS. Sommaren 2016 svarade bara 19 procent att de använde hemskärmsappen som följde med mobilen.

Användandet av hemskärmsersättare på Swedroid har dalat sedan dess men både 2019 och 2021 angav cirka 50 procent att de bytt ut den medföljande hemskärmsappen. Att färre använder hemskärmsersättare kan ha samma orsak som att färre lägger in ROM:ar. Fler vill slippa krångla och är ute efter en enkel, smidig och polerad användarupplevelse – samtidigt som tillverkarnas egna mjukvara förbättrats.

En fördel med hemskärmsersättare än idag är att användare kan få samma hemskärmsupplevelse oavsett vilken telefon de har. Backups kan enkelt återställas vare sig telefonen är en Samsung eller Pixel, utan att behöva återskapa hela hemskärmslayouten i en annan tillverkares launcher.

Som uppföljning till senaste undersökningen om ämnet från två år sedan ställs nu frågan: Har du bytt ut hemskärmsappen på din telefon?

Har du bytt ut hemskärmsappen på din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...