Har du haft användning av NFC (närfältskommunikation)? [Undersökning]

Postat:
10:39 - 2012-10-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
98

Redan förra våren var det vissa som blev besvikna när det blev känt att Galaxy S2 i Sverige inte skulle utrustas med NFC. Närfältskommunikation har ansetts vara en framtidssäkrare för tekniken är på frammarsch även om den inte är särskilt utbredd idag.

Google tror på NFC och integrerade stöd för närfältskommunikation i Ice Cream Sandwich. Genom Android Beam kan användare till exempel dela länkar, YouTube-videor, kontakter och annan information genom att helt enkelt föra två enheter nära varandra. Google använder även NFC för betalningstjänsten Google Wallet: ett slags virtuell plånbok. Numera har i stort sett alla androidmobiler i toppskiktet NFC.

I Sverige är tekniken på gång allt mer, bland annat för att betala kollektivtrafik, även om närfältskommunikation inte fått något stort genombrott än. Nu undrar vi hur många som haft användning av tekniken, eller inte har tillgång till den alls?

Har du använt NFC till att dela med dig av innehåll på din mobil, för att göra betalningar, för att få information, för att resa eller för något helt annat? Lämna gärna en röst i undersökningen nedan och diskussion kring NFC och dess användningsområden i Sverige idag välkomnas!

Har du haft användning av NFC?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...
Processor: 1,6GHz quad-core
Plattform: Exynos 4 Quad
RAM: 2GB
Skärm: 5,5" / HD / 267PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 8MP