Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Har Google inlett samtal med Spotify angående Google Music? [Mycket lösa rykten]

Postat:
19:37 - 2011-04-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Google MusicGoogle I/O är en tvådagarskonferens för utvecklare som hålls i maj i San Francisco varje år. Det brukar dyka upp en hel del Android-relaterade nyheter i samband med konferensen, och under Google I/O förra året gav internetgiganten bland annat en demonstration av en framtida tjänst för strömmad musik. Den tjänsten fick genom de rykten som följde det inofficiella namnet Google Music, och sågs som ett slags strömmande svar på Apples iTunes.

Ett tag trodde insiders att Google skulle tillkännage sin musiktjänst den 2:a februari i år då Honeycomb presenterades – något som inte visade sig stämma. Sedan dess har det dykt upp rykten om att Google haft problem att nå avtal med skivbolag; bland annat för att Google vill låta användare ladda upp sina egna musiksamlingar som sedan ska kunna strömmas över internet till ens enheter. På så vis har man alltid tillgång till ens skivsamling var man än är, och den kan ej heller försvinna genom exempelvis en hårddiskkrasch.

Nu i dagarna har CNET News haft kontakt med en initierad källa som påstår att Google inlett diskussioner med Sveriges egen online-musiktjänst Spotify. Dessa samtal sägs ha påbörjats just för att Google inte kunnat komma överrens med skivbolagen, och att företaget därför vänt sig till Spotify. Samma källa påstår att sökjätten hade hoppats på att ha sin musiktjänst redo redan i slutet av 2010, för att sedan sikta på mars, och att de nu inte längre vet när den kommer lanseras. Tjänsten är enligt utsago helt färdig på ett tekniskt plan – allt som återstår är grönt ljus från rättighetsinnehavarna. På Android-fronten kan man för övrigt finna spår av tjänsten bland inställningarna i den kommande musikappen som läckte för en tid sedan.

Nu bör det här ryktet tas med en stor nypa salt: Google har valt att inte kommentera, medan Spotify avfärdar det hela som just ett rykte.  Men vad tror ni läsare om detta? Vore det ett smart drag av Google att inleda ett samarbete med Spotify, eller om de helt enkelt förvärvade företaget? Dela gärna med er av era synpunkter i kommentarsfältet.

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 5. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 6. Rykte: Galaxy Z Fold 3 släpps i juni, har kamera under skärmen och S Pen

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år
 6. Sju nya funktioner som kommer till OnePlus Oxygen OS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om