Har Huawei eget fyrkärnigt chip på gång, dubbelt så snabbt som Tegra 3? [Mycket lösa rykten]

Postat:
14:17 - 2012-02-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
36
Huawei Ascend P1 S

Huawei Ascend P1 S

Vi kommer att få se en hel del av Nvidias fyrkärniga chip Tegra 3 under mobilspektaklet Mobile World Congress i Barcelona som drar igång den 27:e februari. Nvidia har slagit på trumman och bjudit in till uppvisning av de första fyrkärniga mobilerna.

Enligt ett färskt rykte satsar Huawei på att bräcka Nvidia och stjäla tillverkarens rampljus genom att otippat lansera ett eget fyrkärnigt chip under MWC. Ryktet förtäljer vidare att Huaweis fyrkärniga plattform kan vara uppemot dubbelt så snabb som Tegra 3 och bjuda på optimerade strömhanterarfunktioner.

Källan nämner inte ifall Huawei överlåtit produktionen och designen av chipet till en annan tillverkare eller om de skött allt inom företaget. Vi vet att Huawei ska presentera sin Diamond-serie under MWC som enligt tillverkaren ska bjuda på ”de smartaste, snabbaste och mest högpresterande mobilerna”.

Vi är skeptiska tills ett faktiskt chip visas upp, men det ska bli intressant att se vad Huawei har i görningen och om tillverkarens Diamond-serie kan leva upp till löftena.

Genom The Verge

Lägsta pris på Huawei Mediapad 3G 8GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Huawei U8510 Ideos X3 på Prisjakt just nu: