Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Har Samsung blivit bäst på Androiduppdateringar?

Postat:
16:44 - 2021-01-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Alla bryr sig inte om systemuppdateringar utan kan istället anse att uppdateringar är besvärliga och ogilla förändringar av gränssnittet. Entusiaster brukar dock se fram emot nya Androidversioner och uppskatta regelbundna förbättringar av säkerheten och stabiliteten.
Samsung har senaste året ökat satsningen på uppdateringar – så pass att de nu skulle kunna anses vara bäst på uppdateringar i Androidvärlden av de stora tillverkarna, bortsett från Google. I höstas utlovade Samsung tre generationers uppdateringar till nya Androidversioner för ett 40-tal modeller, vilket är samma uppdateringsperiod som för Pixel-serien.

Som kontrast erbjuder OnePlus bara en enda ny Androidversion för Nord N10 5G och N100, och det är dessutom den Androidversion telefonerna borde ha kört från början. I höstas fick Galaxy S7 en säkerhetsuppdatering – 4,5 år efter lanseringen. Samsung skickar ut månatliga säkerhetsuppdateringar till flera modeller.

Samsung har även visat framfötterna gällande Android 11. Företaget har uppdaterat runt 16 telefoner till den nya Androidversionen, inklusive toppmodellerna från de senaste åren. OnePlus var förvisso relativt snabbt ute med Android 11 för 8 och 8 Pro, men det är också de enda mobilerna företaget har uppdaterat hittills.

En annan tillverkare som ligger bra till är Sony som har skickat ut Android 11 till Xperia 1, Xperia 1 II, Xperia 5, Xperia 5 II och Xperia 10 II. Vilken tillverkare tycker ni är bäst på uppdateringar och hur viktigt anser ni det är med nya systemversioner?

Mest kommenterat

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 4. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 5. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 6. Nya designen för ”mina appar” i Play Store nu allmänt tillgänglig

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Skärmdumpar visar Windows 11
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd
 6. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om