Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Har Samsung blivit bäst på Androiduppdateringar?

Postat:
16:44 - 2021-01-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Alla bryr sig inte om systemuppdateringar utan kan istället anse att uppdateringar är besvärliga och ogilla förändringar av gränssnittet. Entusiaster brukar dock se fram emot nya Androidversioner och uppskatta regelbundna förbättringar av säkerheten och stabiliteten.
Samsung har senaste året ökat satsningen på uppdateringar – så pass att de nu skulle kunna anses vara bäst på uppdateringar i Androidvärlden av de stora tillverkarna, bortsett från Google. I höstas utlovade Samsung tre generationers uppdateringar till nya Androidversioner för ett 40-tal modeller, vilket är samma uppdateringsperiod som för Pixel-serien.

Som kontrast erbjuder OnePlus bara en enda ny Androidversion för Nord N10 5G och N100, och det är dessutom den Androidversion telefonerna borde ha kört från början. I höstas fick Galaxy S7 en säkerhetsuppdatering – 4,5 år efter lanseringen. Samsung skickar ut månatliga säkerhetsuppdateringar till flera modeller.

Samsung har även visat framfötterna gällande Android 11. Företaget har uppdaterat runt 16 telefoner till den nya Androidversionen, inklusive toppmodellerna från de senaste åren. OnePlus var förvisso relativt snabbt ute med Android 11 för 8 och 8 Pro, men det är också de enda mobilerna företaget har uppdaterat hittills.

En annan tillverkare som ligger bra till är Sony som har skickat ut Android 11 till Xperia 1, Xperia 1 II, Xperia 5, Xperia 5 II och Xperia 10 II. Vilken tillverkare tycker ni är bäst på uppdateringar och hur viktigt anser ni det är med nya systemversioner?

Mest kommenterat

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 3. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 4. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 5. OnePlus presenterar nyheter 8 mars
 6. Rapporter om motvind för Google Stadia

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 5. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 6. Google behöver optimera Play Store

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om