HBO Max kommer ta bort Westworld och andra egna serier

Postat:
09:40 - 2022-12-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
27

I augusti blev det känt att HBO Max kommer ta bort 22 egna serier inför sammanslagningen med Discovery Plus. Nu har fler HBO-serier fått stryka med, varav den mest kända sannolikt är Westworld.

Serien kommer inte längre gå att se på HBO Max vilket naturligtvis även bör innebära att Westworld kommer saknas i den nya sammanslagna strömningstjänsten, eventuellt kallad Max, nästa år. Övriga HBO-serier som fått kicken är Love Life, The Nevers och Minx.

Andra säsongen av sistnämnda serien har precis färdigställts, men den kommer aldrig visas och första säsongen tas dessutom bort som salt i såren för skaparna. Westworld lyckades inte upprätthålla den inledande säsongens tittarframgångar, men att serien nu raderas indikerar att ingen HBO-serie är helt säker.

Varför överhuvudtaget ta bort eget material? Även om produktionskostnaden är avklarad betalar strömningstjänster ändå för att visa serier, exempelvis i form av royalties till regissörer, manusförfattare, skådespelare och till musiker för soundtracket.

Warner Bros Discovery verkar helt enkelt anse att det kostar mer att ha kvar serier som Westworld än serierna drar in. Det har även spekulerats kring att projekt kasseras för att få skatteavskrivningar.