HBO Nordic utökar med stöd för Android TV

Postat:
18:20 - 2018-11-20
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
86

Videoströmningstjänsten HBO Nordic publicerade under gårdagen en app särskilt utvecklad för Android TV.  Det har sedan tidigare endast varit möjligt att casta HBO Nordic-innehåll till Android TV med hjälp av andra enheter, men från och med nu är det alltså möjligt att spela upp HBO-innehåll lokalt på Android TV-enheter.

Till enheter som kör Android TV hör utöver Sonys och Philips TV-apparater populära mediaboxar som exempelvis Nvidia Shield TV eller Xiaomi Mi Box. Även Comhem och Canal Digital erbjuder digital-TV-boxar med Googles operativsystem.

Android TV-klienten är tillgänglig via Google Play och kräver Android 8.0/Oreo eller senare för att fungera.  Utöver svenska finns både danska, finska och norska samt engelska tillgängligt bland språkalternativen, med undertextstöd för samma språk. Antalet inställningsmöjligheter är få till antalet och utöver språkinställningarna finns för närvarande endast möjlighet att konfigurera en PIN-kod för begränsad åtkomst till innehållet.

Om applikationen inte dyker upp i Google Play och Android TV-enheten kör Android 8.0/Oreo eller senare kan det vara värt ett försök att installera genom webbläsaren på datorn via webbsidan för Google Play.

Innehållet är tyvärr inte tillgängligt genom Androids globala sökfunktion

HBO för Android TV har ännu inte ha stöd för Googles globala sökfunktion, vilket innebär att det för närvarande endast går att söka och spela upp innehåll genom appen.