HD-skärmar på gång från Sony Ericsson, LG och HTC [Rykten]

Postat:
14:31 - 2011-08-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
63

HD-upplösning

De som längtat efter högupplösta mobilskärmar verkar inte behöva vänta alltför länge till då ett flertal tillverkare sägs ha mobiler med HD-upplösning på gång. Artikels rubrik konstaterar egentligen det uppenbara, då det torde vara självklart att de större mobilföretagen arbetar på enheter med högupplösta skärmar.

Rykten viskar dock om specifika modeller och specifikationer. Nu när vi ligger i perioden efter att flaggskepp lanserats och att nästa våg ännu inte tillkännagivits förekommer det nämligen gott om spekulationer, som det förhoppningsvis ligger en del sanning i.

Bland annat talas det om Sony Ericsson Nozomi som sägs ha 1GB RAM-minne, en dubbelkärnig Snapdragon S3-processor med 1.4GHz klockfrekvens och grafikkretsen Adreno 220. Skärmen ska ligga på 4.3 tum och ha HD-upplösning (1280×720).

En annan enhet vi hört talas om ryktesvägen är HTC Vigor. Den ska enligt utsago stoltsera med en dubbelkärnig 1.5GHz-processor, en åttamegapixelkamera och gränssnittet Sense 3.5. Även Vigor sägs ha en 4.3-tumsskärm med 1280×720 pixlar.

Slutligen har vi en enhet som kallas LG Revolution 2. Enligt uppgifter från källor ska den ha en HD-skärm som är hela 4.5 tum stor, men ingen exakt upplösning är angiven. Ryktet påstår även att mobilen kommer vara tunnare än både HTC Vigor och iPhone 4.

Dessa spekulationers sanningshalt är naturligtvis svår att avgöra, men att det kommer dyka upp androidmobiler med HD-skärmar någon gång i år torde det inte råda några tvivel om.

Genom Android and Me

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu: