Hemskärmstråden: dela skärmdump

Postat:
12:17 - 2023-03-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
83

Nu var det ett bra tag sedan vi hade en hemskärmstråd på bloggen, där alla som vill kan dela sina hemskärmar, den centrala punkten i våra mobiler. Många har förmodligen samma uppsättning ikoner år efter år och hittar appar på rent muskelminne, medan andra ändrar om då och då, testar nya hemskärmsersättare och pysslar och donar.

Vanligaste sättet att anpassa hemskärmen bör såklart vara att byta bakgrundsbilden. För Android har det dessutom varit vanligt att byta ut ikonerna, något som senaste åren indirekt även blivit möjligt i IOS genom omvägar. Sedan Android 12 finns en inbyggd funktion för ikonteman.

Så vare sig du kör Android eller IOS: dela gärna din hemskärm! I Android fångas en skärmdump i regel genom att trycka på strömknappen och volym ned-knappen samtidigt. På Pixel-telefoner kan skärmdumpar alternativt fångas från multikörningsmenyn genom en knapp nere i vänstra hörnet.

Bilden kan därefter laddas upp direkt till Disqus (kommentarsfältet) genom att trycka på knappen näst längst till vänster under textfältet. De som använder en specifik hemskärmsapp eller ett ikonpaket får även gärna ange dessa detaljer i kommentaren.