Hitta.se lanserar ny funktion – projicera vägbeskrivningar med mobilen [Aprilskämt]

Postat:
06:49 - 2012-04-01
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

I ett pressmeddelade låter kart- och katalogtjänsten hitta.se meddela att företagets mobilapplikation kommer uppdateras med en ny och spännande funktion vid namn TM Proj.

Bolaget är först i världen med att ta fasta på en teknik som gör det möjligt att använda telefonens skärm för att projicera en bild på vissa specifika typer av material. Användaren begränsas på så vis inte av telefonens ofta blygsamma skärmstorlek och kan samtidigt lyfta på på blicken, vilket medför att det både blir enklare och säkrare att hitta rätt.

Tekniken bakom TM Proj är enligt hitta.se utvecklad i samarbete med ett amerikanskt toppuniversitet beläget i Boston. Genom att polarisera och förstärka svagt ljus från skärmen på ett sådant sätt att när det reflekteras på en yta av viss sammansättning, exempelvis asfalt, framträder en tydlig bild. TM Proj har naturligtvis sina begränsningar och är i dagsläget endast kompatibel med underlagen asfalt, betong, hårdare träslag (exempelvis ek, alm och bok), makadam och kompositer (som gummi och olika typer av laminat).

I dagsläget riktar sig funktionen i första hand mot fotgängare, men företaget arbetar också på en version avsedd för bilburna. Ambitionen är att skapa en så kallad Heads Up Display (HUD) genom att projicera information i bilens vindruta med hjälp av samma teknik.

[Uppdatering] Vi samkörde naturligtvis detta aprilskämt med hitta.se – tyvärr blev vi genomskådade illa kvickt. Tack för oss denna första april och på återseende nästa!

Nu kan du enklare se var du ska – appen ritar upp pilar i gatan framför dig

Stockholm, den 1 april 2012 – hitta.se lanserar nu en ny, revolutionerande funktion i deras mobilapp för Android och iOS, som projicerar pilar i gatan baserat på användarens sökresultat. Den nya funktionen TM Proj bygger på hitta.ses nuvarande funktion Gatubild, och innebär att det blir enklare för användare att hitta rätt väg utan att behöva fokusera på skärmen på sin smartphone.

– Med TM Proj tar vi våra vägbeskrivningar till en helt ny nivå och gör det betydligt enklare och snabbare för våra användare att hitta dit de är på väg, oavsett om det är ett företag, person eller plats, säger Bimal Dey, IT-chef på hitta.se.

I samarbete med ett amerikanskt toppuniversitet i Boston har hitta.se utvecklat en helt ny teknik som kan polarisera och förstärka svagt ljus från skärmen på ett sådant sätt att när det reflekteras på en yta av viss sammansättning, exempelvis asfalt, framträder en tydlig bild. Användaren slår helt enkelt på funktionen i appen och riktar skärmen från sin smartphone ner mot gatan, vilket ger tillgång till vägbeskrivningar i realtid. I nuläget har funktionen stöd för underlagen asfalt, betong, hårdare träslag (exempelvis ek, alm och bok), makadam och kompositer (som gummi och olika typer av laminat). I en uppdatering utlovas även stöd för singel och hårt packad jord.

hitta.se arbetar även på en lösning för bilburna användare, där en smartphone projicerar en bild på bilens vindruta som då fungerar som en Heads Up Display (HUD) liknande den som återfinns i stridsflygplan.

TM Proj kommer med nästa uppdatering av hitta.se-appen och innebär ingen extra kostnad för användaren.

hitta.se

Genom hitta.se

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One V på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. USA har en annan meddelande-marknad än övriga världen
 2. Ge oss USB-C för allt [Opinion]
 3. Samsung uppdaterar fler telefoner till Android 12
 4. OnePlus 6 och 6T har nått slutstationen för uppdateringar
 5. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini
 6. Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Mest läst

 1. NetOnNet börjar hyra ut hemelektronik
 2. Samsung uppdaterar fler telefoner till Android 12
 3. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini
 4. Hela Galaxy Tab S8-serien avslöjas – påkostade plattor från Samsung
 5. Ge oss USB-C för allt
 6. USA har en annan meddelande-marknad än övriga världen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om