Hjälp forskningen framåt – anslut dig till Swedroids Folding@home-lag [Off-topic]

Postat:
17:46 - 2010-07-11
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
25

Har du en dator som står igång långa stunder, kanske till och med dygnet runt? Anser du dig ha råd med en aningen högre elräkning? Då kanske du kan bli en bidragande medlem i Swedroids Folding@home-lag.

Folding@home är ett projekt som går ut på att utföra avancerade beräkningar i området proteinveckning och tack vare att beräkningarna distribueras över hundratusentals persondatorer världen över så blir den samlade beräkningskraften lika stor eller till och med större än många superdatorer.

Saxat från Wasabis och Xintrons foldingtråd på vårt forum:

Nu har jag och Xintron här på forumet gjort ett foldinglag för Swedroid.
https://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=188891

Vad är Folding/Proteinvikning?
Proteiner är biologins arbetshästar – dess ”nanomaskiner”. Innan proteiner kan utföra dessa viktiga arbetsuppgifter måste de sätta ihop sig, eller ”vika” sig. Trots att proteiners vikning både är grundläggande och väsentlig för så gott som all biologi är processen fortfarande i mångt och mycket ett mysterium.

Felvikning är kopplat till sjukdomar såsom ALS, Parkinsons, Huntingtons och Alzheimers.
Utöver att fullgöra sina uppgifter kan proteiner, då de viker sig på felaktiga sätt (”felvikning”), orsaka allvarliga tillstånd, däribland många kända sjukdomar, såsom Alzheimers sjukdom, galna ko-sjukan (BSE), Creutzfeldt-Jakobs sjukdom, ALS, Huntingtons och Parkinsons sjukdomar, samt även många sorters cancer och cancerrelaterade syndrom.

Du kan hjälpa till genom att helt enkelt köra ett program.
Folding@home är ett projekt som använder tekniken distributed computing – människor världen över laddar ner och kör programvara, som förenar deras samlade datorkraft till en av världens största superdatorer. Varje dator tar projektet närmare våra mål. Folding@home använder nyutvecklade beräkningsmetoder för distributed computing för att lösa problem miljoner gånger svårare än vad som tidigare har klarats av.

Och på F@H’s hemsida finns även utmärkta guider på hur man kommer igång.
https://folding.stanford.edu/Swedish/Guide

Ladda ner foldingklient:
https://folding.stanford.edu/Swedish/Download

 
Oavsett hur mycket eller lite ni kan hjälpa till så är allt av värde, och ni kan enkelt följa såväl er som lagets framsteg via Swedroids egna sida på Folding@homes webbsajt. Om ni har frågor kring detta så kan ni med fördel ställa dessa i foldingtråden vårt forum. Vårt lag ligger för närvarande på plats 12750 av 183982. Observera att ni måste registrera er på Swedroids forum för att kunna skriva inlägg.