Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HMD lanserar Android One-telefonen Nokia 7.1

Postat:
19:27 - 2018-10-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
HMD har nyss utökat sitt sortiment genom Nokia 7.1 – en telefon i mellansegmentet som försöker erbjuda en liknande upplevelse som flaggskepp men i ett betydligt billigare paket. Precis som HMD:s alla nya telefoner består mjukvaran av Android One, vilket innebär att den kör Googles variant av systemet.
Nokia 7.1 lanseras dock inte med Pie utan kör Oreo inledningsvis. HMD utlovar två års uppdateringar till nya Androidversioner och regelbundna säkerhetsuppdateringar i tre år. Enheten har en 5,84-tumsskärm (LCD / FHD+ / 19:9 / HDR10) och drivs av Qualcomm Snapdragon 636, upp till 4GB arbetsminne, samt ett 3060mAh-batteri. Panelen täcks av Gorilla Glass 3 – en äldre version av Cornings skyddsglas.

Internetminnet ligger på 32GB eller 64GB beroende på modell och kan kompletteras med minneskort upp till 400GB. Telefonen har även begåvats med Bluetooth 5.0, NFC, USB-C, fingeravtrycksläsare, GPS+GLONASS, och LTE kategori 6. Hörlursutgången må vara på utgång men lever än och Nokia 7.1 är senaste exemplet.

Kamera-duon på bakstycket utgörs av en 12MP-sensor med bländartalet f1,8, samt en sekundär sensor med 5MP (f2,4). Främre kameran har 8MP och bländartalet f2,0. Som många andra smartphones idag består konstruktionen nästan helt av glas.

Materialet täcker naturligtvis framsidan men även bakstycket. Undantaget är ramarna av aluminium. Allt mäter 149,7 x 71,18 x 7,99 millimeter och väger 160 gram. Det europeiska priset för modellen med 4GB RAM och 64GB lagring är 349 euro. Vi återkommer med svenska prisuppgifter.

Mest kommenterat

 1. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 2. Androidversioner kommer inte längre att döpas efter sötsaker
 3. Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+ nu i butik
 4. Nya designen för Play Store officiell
 5. Huawei Kirin 990 påstås kunna spela in 4K @ 60fps
 6. Så här ser OnePlus 7T ut enligt @OnLeaks

Mest läst

 1. Nu kan alla ladda hem mer resurssnåla Google Go
 2. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 3. Androidversioner kommer inte längre att döpas efter sötsaker
 4. Tips: Tre hemsidor för att kopiera spellistor mellan de stora musiktjänsterna
 5. Android har fått ny logotyp
 6. Nya rykten om vikbara Motorola RAZR — påstås komma redan i år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey