HomeSync – ny mediaströmmare från Samsung [MWC 2013]

Postat:
10:58 - 2013-02-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Samsung har introducerat HomeSync vilket är en svart låda som kopplas till en TV och därefter tillåter att användare strömmar videoklipp, bilder och appar från sina bärbara Galaxy-enheter i uppemot 1080p. HomeSync kör Jelly Bean och kan köra applikationer från Play Store och Samsung Apps.

Genom IPTV-stöd kan enheten användas som en set-top-box med inspelningsmöjlighet och inspelat material kan sedan strömmas till mobila enheter. HomeSync kan kontrolleras genom tangentbord och mus via Bluetooth eller med en androidenhet. De som vill kan ansluta upp till fyra stycken IP-kameror till HomeSync och boxen kan på så vis användas till att distansövervaka hemmet och användare får eventuella larmmeddelanden direkt till sina mobila enheter. 

HomeSync kan hantera upp till åtta användare och varje användare kan registrera sex olika enheter samt skapa en privat, lösenordsskyddad sektion. De som vill kan ansluta till HomeSync via NFC (närfältskommunikation) – den bärbara enheten behöver då bara läggas intill boxen och de kopplas därefter ihop och synkroniseras automatiskt.

En titt på hårdvaran avslöjar att HomeSync fått 1GB RAM-minne, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, USB 3.0, en micro-USB-port, HDMI (med HDCP-stöd), S/PDIF samt en dubbelkärnig 1,7GHz-processor (Gaia). Disken är 1TB stor och ett 8GB stort eMMC-minneskort medföljer. HomeSync kommer släppas i Sverige i slutet av april med ett pris runt 3200 riksdaler.