Hot Springs Story – ännu ett spel med retrokänsla från Kairosoft

Postat:
10:26 - 2011-07-06
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
8

Game Dev Story är ett spel som många känner till och som gav Kairosoft ett namn på spelmarknaden. Att det är ett av de mest beroendeframkallande spelen många har rört är ett faktum, och nu har det blivit dags för Kairosoft’s uppföljande spel – Hot Springs Story – att göra entré.

När vi recenserade Game Dev Story för ett par månader sen varnade vi för att spelet skulle vara väldigt beroendeframkallande, och om man läser igenom kommentarerna stämmer det väl överens. Vad man kan säga om Hot Springs Story är att det inte är i närheten så beroendeframkallande, men nog fastnar man lätt de första gångerna man spelar.

Spelet är däremot annorlunda på många sätt jämfört med sin tidigare motsvarighet, då man nu har gått emot ett mer Sim City-inspirerat gameplay som involverar att bygga sin verksamhet från grunden – både finansiellt och ytligt sett. Spelet börjar på en väldigt liten tomt med en spartansk inredning, och det finns inte mycket till inledning att tala om. Det är redan från början en stor svårighetsskillnad gentemot Game Dev Story sett åt management-hållet, men budgeten man börjar med är i sin tur mer förlåtande. Vad det resulterar i är en del förvirring i början, men ett eller två år in i spelet (ta det lugnt, åren går ganska fort) börjar man få greppet om det.

Grafiken är fortfarande sockersöt, och där finns det absolut ingenting att klaga på. Den största fördelen med att fokus ligger på charm är att de mest grundläggande Androidenheterna (till exempel HTC Hero) utan problem klarar av spelet då grafiken trots allt är så simpel. Ljudklippen som spelas är av samma samma charmerande stil som grafiken och passar in alldeles utmärkt, och alternativet att lyssna på egen musik finns alltid. 

Min åsikt om spelet är väldigt blandad. Det är roligt att pilla med, och tiden man kan spendera på att bygga är löjligt lång, men något saknas. Kanske är det inriktningen från Game Dev Story som saknas, eller för den delen att det är för långt. Eller så är det bara att spelet saknar allt vad djup heter, vilket resulterar i att motivationen efter ett tag är lika med noll.

Kanske är det så att jag bara vill gilla det här spelet, då föregångaren gav mig ett närmare hundratal förlorade, men ack så roliga timmar. En sak är dock säker – spelet underhåller ändå i gott över tiotalet timmar. För många kan vara en räddning nu när regnet sprider sig i landet. Har ni inte spelat Game Dev Story innan rekommenderar jag verkligen att ni gör det istället för detta. Har ni som jag spelat sönder tidigare nämnda spel kan Hot Springs Story trots allt vara något för er ändå.

En lite-version finns tillgänglig för er att testa, och om ni gillar den finns fullversionen att köpa för dryga tjugolappen!

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. Motorola smygpresenterar nya Razr
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om