HP Airlife 100 3G demonstreras på video på MWC

Postat:
15:53 - 2010-02-16
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Vi skrev härmomdagen om HP:s Airlife 100, vilket är företagets första androidbaserade smartbook. Enheten är tänkt att fylla glappet mellan smartphones och laptops, på samma vis som dagens netbooks, men då den har mobiltelefonhårdvara under skalet så talar vi batteritider på helt andra nivåer, som standby på upp till 10 dagar eller 12 timmars oavbrutet användande.

På MWC-mässan i Barcelona har HP nu demonstrerat enheten på video och representanten från HP svarar på en del frågor. Bland annat avslöjas det att den 10.1 tum stora skärmen har en upplösning på WSVGA (1024×600 pixlar) och att det, som vi gissade, är Android version 1.6 under skalet, dock ganska rejält modifierad för att bättre passa den större och mer högupplösta skärmen. Vi hade lite försiktigt hoppats på 1280×720 pixlar, men så blev det tyvärr inte.

I videon får vi se applikationer som browsern, bildgalleri och musikspelaren demonstreras, och det mesta ser ut att svara precis så snabbt som man förväntar sig av en Snapdragon i 1 GHz, även om man kan ana det ack så typiska lagget vid swipes här och var. Enheten svarar snabbt, men frameraten (antalet bilder per sekund) vid just swipes upplevs ibland som relativt lågt. Det är dock svårt att på en video bilda sig en uppfattning om detta då flaskhalsen kan vara just videon och inte enheten som demonstreras.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=nfffv2doLAs&fmt=35

Vidare får vi svar på frågan vad trackpaden på enheten är till för – och svaret är precis så självklart och enkelt som vi hade hoppats: HP har lagt till en muspekare i Android, och det ser ut att fungera exemplariskt. Vi hade även hoppats att vi skulle få ett slutgiltigt svar på om enheten är Android Market-kompatibel eller inte, och det ser tyvärr mörkt ut. Frågan ställdes förvisso aldrig men man kan i videoklippet tydligt se att det inte finns någon Market-ikon då ”app drawern” är utdragen, vilket är tråkigt.

Säljstart i Europa och sydamerika under första halvan av 2010.


 

Via Android Authority.

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 5. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen
 6. Samsungs senaste mobil har 6000mAh

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om