HTC berättar mer om den kommande bootloader-upplåsningen

Postat:
12:53 - 2011-08-04
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
19

Tidigt idag presenterade HTC mer information gällande deras kommande bootloader-upplåsning som kommer att göra det möjligt för slutanvändare att installera egna distributioner av Android – något som just nu är en trend bland tillverkare världen över. Man nämner också att bland annat HTC Sensation kommer att kunna utnyttja verktyget man tagit fram för att på bästa sätt nå slutkunden.

Verktyget i fråga som skapats är ett webbaserat sådant, där man registrar sig med en epost-adress och godkänner avtal gällande garantin då ”upplåsningen kan bryta delar av eller hela garantin”, något som kan vara bra att ha i åtanke när man låser upp. Verktyget använder sig sedan av Android-SDK’t för att ladda hem en så kallad ”device identifier token”. Denna används i sin tur för att generera en upplåsningsnyckel via HTCs webbverktyg, och efter att nyckeln har applicerats på telefonen via SDK’t börjar telefonen låsas upp.

Vad som nämns förutom beskrivningen av webbverktyget är att det kommer att släppas redan den här månaden, samt att många nyare telefoner kommer att kunna utnyttja verktyget. Den som mest relaterar till oss i Sverige är givetvis HTC Sensation, företagets senaste flaggskepp. Andra telefoner som nämns är ’HTC Sensation 4G on T-Mobile’ och ’HTC EVO 3D on Sprint’.

HTC tillägger dessutom att framtida enheter kommer att fortsätta skeppas med låsta bootloaders för användarvänlighetens skull, och alla framtida enheter med låsta bootloaders kommer att stödjas av det nya verktyget.

Vad anser ni läsare? Är metoden för att låsa upp något som ni gillar, eller hade ni föredragit en annan? Berätta!

Tipstack till JeppeJ, Koltrast och Roger!

Genom HTC Facebook

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu: